Считано от днес Чешката република въвежда нови условия за пътуващите

...
Считано от днес Чешката република въвежда нови условия за пътуващите
Коментари Харесай

И Чехия въведе нови правила за идващите от България

Считано от през днешния ден Чешката република вкарва нови условия за пътуващите от България. По информация на посолството ни в Прага всички жители, които идват от България в Чехия, следва да показват негативен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването. Изключение се позволява за преболедували или имунизирани жители, които могат да го потвърдят.

Пристигащите от България следва да попълнят авансово електронен формуляр на пътуващия и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит тук.

При пътешестване през Чешката република пренос с овакантяване на страната до 12 часа след влизането няма условие за регистрация на пасажера преди пътуването. Няма и условие и за показване на антигенен или PCR тест преди или след влизане в Чешката република.

Сред новите правила за пътуващите до страната е и условие за самоизолация за жителите, идващи от България, като сред петия и четиринадесетия ден на престояване в Чешката република те следва още веднъж да си създадат PCR тест.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР