Считано от 17 часа днес, 21 октомври, районите Североизточен (области

...
Считано от 17 часа днес, 21 октомври, районите Североизточен (области
Коментари Харесай

Белгия въвежда ограничения за пристигащите от три български района

Считано от 17 часа през днешния ден, 21 октомври, регионите Североизточен (области Варна, Добрич, Шумен и Търговище), Югоизточен (области Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора) и Югозападен (София-град, Софийска област, области Благоевград, Перник и Кюстендил) в България
минават от „ оранжева “ в „ алена “ зона, а регионите Северозападен, Северен централен и Южен централен попадат в „ оранжева зона “ и нямат ограничавания при пътуването.
Пристигащите в Белгия от „ зелена “ зона не подлежат на никакви ограничавания, а за идващите от „ оранжева “ зона са избрани условия по страни и региони, оповестяват Министерство на външните работи.
До 7 ноември т.г. идващите от „ алена “ зона подлежат на наложителен тест за ковид единствено при изразени признаци за заболяване. В взаимозависимост от отговорите им на въпросника за самокритика, прибавен към формуляра Public Passenger Locator Form, идващите от „ алена зона “ могат да бъдат сложени под наложителна 10-дневна карантина.
Всички лица, пътуващи за Белгия със аероплан или транспортен съд, са задължени да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия, формуляр Public Health Passenger Locator Form, който се попълня и изпраща посредством интернет линк https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.
За пътуващите с различен тип превоз, попълването на формуляра е наложително единствено при престой в Белгия, надхвърлящ период от 48 часа. При вярно запълнен формуляр ще получите като SMS код за удостоверение (Confirmation Code), който следва да визиите при чекирането си и качване на борда.
При потребност от подпомагане, българските жители в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се насочат и на имейл адреса на българското посолство в Белгия:
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция “Ситуационен център”: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР