Считаме, че собственикът на този път ни изнудва и ни

...
Считаме, че собственикът на този път ни изнудва и ни
Коментари Харесай

Собственик на частна улица в Бургас поиска наем, след като му отказаха я затвори

Считаме, че притежателят на този път ни изнудва и ни е измамил, откакто ни продаде парцелите преди години, сподели Николай Петров от " Техногаз "

Достъпът до няколко огромни търговски обекта в промишлената зона до кв. “Акациите “ в Бургас – шоуруми, автосервиз, автомивка и пункт за механически прегледи от тази заран е стеснен, защото пътят се оказа частен, научи Флагман.бг.

Собственикът на „ Черноморски бряг “ ЕАД Жоро Николов Георгиев към 10 часа през днешния ден е извикал профилирана компания, която да сложи три бетонни заграждения сред магазин „ Нов дом “ и остарелия експозиционен център на „ 1000 бани “.

Това от своя страна сложи в тежка обстановка притежателите на парцели, които остават блокирани зад спонтанната стена.

Репортер на Флагман.бг бе на мястото към 10:30 часа. По това време там бяха Николай Петров от „ Техногаз “ и Иван Димов от автомивка „ Лукс “.

„ Закупили сме парцели през 2003 година, които граничат с улици, само че общината не е приложила уличната регулация. Т.е. – не е отчуждила частните парцели. Ние сме вложили съществени средства. Създали сме търговски обекти, които работят сполучливо с многочислени клиенти. В един миг, този, който ни продаде преди 20 години парцелите, предяви искания да му плащаме наем обратно във времето за прилагане на улиците и да сключваме контракт отсега нататък за наем за прекосяване. Считаме , че това е непозволено, не попада по никакъв метод в покупко-продажбите, които сме сключвали през 2003 година и считаме, че той ни изнудва и измамил при продажбата , тъй като не е упоменал на никое място, че тези улици са негова благосъстоятелност “, описа пред Флагман.бг Николай Петров.



Неговата база е доста добра, има хиляди клиенти и 12 чиновници. Сега единственият достъп е дребен черен и доста обиколен път. За да продължи да употребява остарелия път, Жоро Георгиев му изискал 70 хил.лева без Данък добавена стойност за остарелия интервал и да подпишат контракт оттук насетне за месечен наем, което съгласно юристите на Петров е нелегално.

Собствениците на парцели готвят митинг в понеделник.

Флагман.бг насочи запитване и до Община Бургас. В момента се прави инспекция по случая, очаквайте детайлности!
 Основният път към няколко търговски обекта е затворен по този начин
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР