Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата

...
Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата
Коментари Харесай

Пеевски: Несериозно е премиер и президент да ме използват за разрешаване на проблемите си

Считам, че не е съществено министър председател и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме употребяват в опит за разрешаване на съществуващите сред тях, или сред техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, изключително с сходна неприемлива за институциите, които съставляват, реторика. Това се показва в позиция на народния представител от ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, публикувана до медиите.

Ето какво гласи позицията:

„ Във връзка с вчерашното телевизионно изявление на премиера Бойко Борисов по bTV и днешното изказване на президента Румен Радев, в които безпричинно бе употребявано моето име, декларирам следното: Не познавам началника на кабинета на президента Радев - Иво Христов, като същият в никакъв случай не е работил за мен. Не одобрявам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по метода, употребен от президента Румен Радев, защото нямам и в никакъв случай не съм имал бизнес-интереси или други обвързаности с премиера. Считам, че не е съществено министър председател и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме употребяват в опит за разрешаване на съществуващите сред тях, или сред техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, изключително с сходна неприемлива за институциите, които съставляват, реторика. Каквито и проблеми министър председателят и президентът да имат между тях, персонални или институционални, да ги вземат решение отсега нататък като огромни момчета, генерали, без да намесват един народен представител от опозицията, тъй като аз нямам никакво отношение към техните разногласия за самолети, танкове, търгове или всякакви комисии. С тези си дейности и забъркването на името ми в техните търкания, министър председателят и президентът се слагат само в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове към него, чиито подмолни бизнес интерес аз разкривам през моите медии “, приключва Пеевски.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев подкани премиера Бойко Борисов да разкрие дали има бизнес ползи с Пеевски.

От своя страна Борисов му отговори: " Какво общо мога да имам аз с народен представител от опозицията и то – народен представител, който партията, която издигна Румен Радев за президент, поддържа за началник на ДАНС?”

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР