Счетоводни грешки са причината акциите на френската компания за информационни

...
Счетоводни грешки са причината акциите на френската компания за информационни
Коментари Харесай

Счетоводни грешки сринаха акциите на компанията Atos с 22%

Счетоводни неточности са повода акциите на френската компания за осведомителни технологии Atos да преживеят  най-големия си срив в последните три години. Информация от компанията демонстрира, че инспектори са разкрили пропуските в две от звената ѝ в Съединените щати - Atos IT Solutions and Services и Atos IT Outsourcing Services, съобщава Bloomberg.

Базираната в Париж компания има бизнес и у нас.

Atos Bulgaria Competency Center, част от френския IT колос Atos,  е основан пред 2017 година в София и дава IT решения и услуги за промишлеността за произвеждане и дистрибуция на бързооборотни артикули. Центърът обезпечава експертно обслужване по време на целия витален цикъл на един план – от консултирането и планирането, през осъществяването, до продължаващата във времето поддръжка.

Припомняме, че Atos има петгодишен контракт с Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на Coca-Cola Company в света, и е измежду най-големите клиенти на компанията. През 2017 година французите придобиха и 100% от българската компания „ ИнфоПартнерс “ - основният снабдител на ИТ решения за CCHBC. Тя пък стана основата на построения в София световен център за пълномощия.  Atos пое разработването и ръководството на основни ИТ приложения, с които ще подкрепя бизнеса на бутилиращата компания.  Центърът е световен развъдник за нововъведения в региона на ИТ услугите за хранително-вкусовата индустрия.

 

Atos  

(Atos S. E., по-рано - Atos Origin) е френска корпорация, профилирана в систематична интеграция, ИТ съвещания, аутсорсинг на бизнес процеси,  облачни услуги, решения в областта на сигурността и  управление на огромни бази данни. Компания Atos работи по целия свят под брендовете Atos, Atos | Syntel и Unify.

Atos е формирана през 1997 година в следствие от сливането на две френски консултантски компаний Axime и Sligos. Разширението й е обвързвано с предица от сливания и поглъщания, които стартират през 2014 година. 

Компанията, за която  работят 110 000 чиновници, има оборот през 2019 година от 12.2 милиарда евро. Чистата й облага пък е 414 млн. евро. 

Акциите на Atos се търгуват на паневропейската фондова борса Euronext NV, която има филиали в Белгия, Нидерландия, Франция и Португалия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР