Сбогом на руските туристи. Москва анулира полетите за България, алармираха

...
Сбогом на руските туристи. Москва анулира полетите за България, алармираха
Коментари Харесай

Сбогом на руснаците. Без полети до България

Сбогом на съветските туристи. Москва анулира полетите за България, сигнализираха от Бургаската районна туристическа камара, съобщи телевизия България он ер. Това се случва след апела на съветския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите последователи на президента Владимир Путин, който изиска страната публично да забрани пазаруването на парцели в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

След като английските и немските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, в този момент това се случва и с полетите от Русия.

" Полетите им за Бургас, за месец май са анулирани, като последваща дата не е сложена. Също по този начин имаме информация от съветски жители, че сега нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават единствено за смесените бракове ", съобщи Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара.

В Поморие, даже в квартала, станал прочут като " Малката Москва ", не се чува съветска тирада. Няма ги притежателите на парцели, които си идват през лятото в България.

" Резервации вършат. Всички чакаха решението при какви условия ще се влиза в България, само че на този стадий предплата не взимаме от съветски туристи, защото предходната година се постановяваше да ги връщаме. И предходната година имахме доста резервации, само че всички знаем какво се случи през сезона ", изясни шефът на хотел в Поморие Деляна Цонева.

Миналото лято спадът на съветските туристи е бил 60-70%, тук-там до 80% главно поради пандемията. От сектора споделят, че в този момент обстановката е още по-сложна поради напрежението в дипломацията сред България и Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР