Сблъсъци избухнаха между полицията и протестиращи в Солна - предградие

...
Сблъсъци избухнаха между полицията и протестиращи в Солна - предградие
Коментари Харесай

Избухнаха сблъсъци в Стокхолм между полиция и протестиращи

Сблъсъци избухнаха сред полицията и протестиращи в Солна - предградие на Стокхолм, след лекция на министъра на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф, съобщи БГНЕС.
Зариф, който е на посещаване в Швеция, изнесе лекция в Стокхолмския институт за проучване на мира (SIPRI), прекъсвана от виковете на протестиращите. След края на изявлението си министърът бързо напусна постройката, съпроводен от защитата си.
Демонстрантите упрекват иранското държавно управление в нарушение на човешките права и издигнаха лозунги с надписи „ Зариф е терорист” и други антиправителствени апели.
Протестиращите обкръжиха присъстващите на място служители на реда и се пробваха да блокират колите им. Към полицейските сили се причислиха спомагателни подкрепления и се пробваха да разпилян стачкуващите. Част от протестиращите са изблъскани на земята от тълпата, други са седнали по тротоарите и отхвърлят да станат, макар полицейското предписание.
Полицията е затворила отчасти улицата, на която е митингът, и пропуща единение транспортните средства от градския превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР