Сблъсъкът в сметната палата стигна до прокуратурата. Настоящото ръководство предава

...
Сблъсъкът в сметната палата стигна до прокуратурата. Настоящото ръководство предава
Коментари Харесай

Сблъсъкът в сметната палата стигна до прокуратурата

Сблъсъкът в сметната палата стигна до прокуратурата. Настоящото управление предава на държавното обвиняване документи, съгласно които, някогашният ръководител на палатата Цветан Цветков я е ощетил с близо 3 милиона лв..

Казусът е обвързван с 20-годишен правосъден спор сред институцията и съсобственици на постройката на палатата - американски жители.

Днес той не съумя да стигне до работното си място, макар че беше възобновен на поста

Според данните, които показа актуалната председателка Горица Грънчарова-Кожарева, нейният предходник Цветков е сключил конвенция, която е неизгодна за институцията.

Съгласил се е да заплати обезщетение на съсобствениците и в същото време е отказал да продължи дело против тях, за повече от 1 млн. лева

Според някогашния началник на палатата, обаче, се отклонява вниманието от това, което се случва в институцията.

„ Случаят е предаден на прокуратурата, която да реши налице ли са незаконни условия и има ли съображение за покачване на обвиняване и по отношение на кого. Тук излагаме обстоятелствата. Считаме, че вредата за палатата е под 3 млн. лева или към 2,8 млн. лева “, сподели Горица Грънчарова-Кожарева.

Конституционен съд разгласи за противоконституционно свалянето му от поста

„ Много се веселя, че прокуратурата е сезирана, защото прокуратурата ще потвърди освен, че е предпазен държавният интерес, само че ще потвърди, че ние сме предотвратили един доста сериозен скандал в интернационален проект “, безапелационен бе Цветан Цветков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР