Създавайки „коридор за сигурност по южните си граници, Турция успешно

...
Създавайки „коридор за сигурност по южните си граници, Турция успешно
Коментари Харесай

Коридор за сигурност: Турция успешно се огражда от разпространението на тероризъм и насилие

Създавайки „ кулоар за сигурност " по южните си граници, Турция сполучливо се огражда от разпространяването на тероризъм и принуждение, сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи Анадолската организация (АА).

„ Ние напълно възпираме разпространяването на огъня към нас към Турция посредством определяне на кулоар за сигурност по южните ни граници ", сподели Ердоган на избирателен протест в Шърнак (окръгът е ситуиран по продължение на южната граница на Турция с Ирак).

Ердоган също по този начин акцентира, че Турция издига бариера сред себе си и терористичните групи, които се стремят да я въвлекат в спор, като в същото време „ се дистанцира както от империалистите, по този начин и от техните марионетки ", явно имайки поради ПКК и [кюрдските милиции] „ Сили за отбрана на народа " (YPG) и страните, които Турция упреква, че поддържат тези терористични групи по границите й с Ирак и Сирия.

„ Сепаратистката терористична организация е инструмент, натрапен на страната ни за увековечаване на тиранията, ориентирана към определяне на еднопартиен фашизъм в тези земи ", добави турският президент.

В продължение на повече от 35-години терористична акция против Турция, ПКК - избрана като терористична организация от Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз - е виновна за гибелта на над 40 000 души, в това число дами, деца и бебета. YPG е нейният сирийски клон, написа Българска телеграфна агенция.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР