Създаването на ваксина срещу COVID-19, специално насочена към варианта омикрон,

...
Създаването на ваксина срещу COVID-19, специално насочена към варианта омикрон,
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: Добре е да има ваксина срещу омикрон, дори да се окаже ненужна

Създаването на ваксина против COVID-19, особено ориентирана към разновидността омикрон, би било рационална стъпка, даже в последна сметка да се окаже, че нямаме потребност от нея. Това съобщи основният медицински консултант на президента Джо Байдън за COVID-19 доктор Антъни Фаучи, представен от международните организации.

„ Има смисъл да се мисли от позиция на това, че е добре най-малко да подготвим характерен бустер за разновидността омикрон “, разяснява доктор Фаучи.

Тези думи на водещия американски епидемиолог идват на фона на последната информация от фирмите сътрудници Pfizer и BioNTech, които оповестиха, че са почнали клинични изпитвания върху 1400 души на ваксина, ориентирана към омикрон.

Макар равнищата на заразяване с омикрон в Съединени американски щати да са високи, случаите в някои щати към този момент понижават. Д-р Фаучи изрази вяра, че ще бъде построен задоволителен групов имунитет, с цел да се предотвратят високи епидемиологични талази като породените от разновидностите делта и омикрон.

Според него е малко евентуално COVID-19 да бъде изкоренен и човечеството ще продължи да се сблъсква с епидемиологични гърмежи за неопределен срок.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР