Създаването на успешна кариера не е само за мъже, а

...
Създаването на успешна кариера не е само за мъже, а
Коментари Харесай

Идва ли краят на домакинските ни задължения?

Създаването на сполучлива кариера не е единствено за мъже, а и за жени – с изключение на да изпълняваме домашен отговорности и да отглеждаме деца, ние също желаеме да се „ изкачваме по стълбичката “ в компанията, в която работим. Това обаче е обвързвано с вложение на доста време и старания и с цел да сме пълноценни във всичките си обществени функции, на помощ идват роботите.

Искаме или не, занапред ще навлизат в всекидневието ни – към този момент могат да готвят, чистят и перат вместо нас, да носят покупките ни, да занимават децата ни и да развиват у тях нови умения. И ще го вършат все по-добре даже от самите нас.

Готвенето

Роботите готвачи имат разнообразни форми – в някои случаи наподобяват на електрически уреди, които отчасти оказват помощ в приготвянето на несъмнено ядене, а създаването на Moley Robotics пък е цяла робокухня . Веднъж щом приготвиш нещо за ядене в нея, тя запаметява придвижванията и нужните артикули в софтуера си, а по-късно въз основата на реплика подготвя безусловно същото, единствено след избиране на рецептата от специфичен сензорен екран. Рецептата може да се дефинира и съгласно критерии като брой на порциите, калории, време на подготвяне. Яденето е сервирано, а роботът почиства след себе си!



Покупките от магазина

Създателите на скутерите Vespa  изобретиха Piaggio Gita – персонален асистент в преместването на багаж до към 20 кг. Името му идва от италианската дума gita, която значи „ малко пътешестване “. Той развива оптималната скорост 35 км/ч и благодарение на вградени датчици може да следва притежателя си или да се движи свободно. Батерията му устоя до 8 часа, тъй че може да се оправи и с ден, отдаден на шопинг с приятелки или пътешестване до работа и назад.

Има също и роботи за супермаркет, способни да отведат клиентите до рафта с това, което търсят, благодарение на интегрирана в техния програмен продукт карта на обекта.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР