Създаването на Център за обучение на зоопаркови служители беше обсъдено

...
Създаването на Център за обучение на зоопаркови служители беше обсъдено
Коментари Харесай

Обсъжда се възможността за създаване на Център за обучение на зоопаркови служители към Тракийски университет

Създаването на Център за образование на зоопаркови чиновници беше разисквано по време на работна среща сред ректора на Тракийски университет проф. доктор Добри Ярков и създателя на организацията „ Bio/Zoo Information – Worldwide Zoo and Wildlife Service “  Майкъл Йоргенсон, който е интернационален съветник и упълномощен член към Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумитe. Toва оповестиха от пресцентъра на старозагорското висше учебно заведение.

Предвижда се профилираният обучителен център да бъде ориентиран към първичната подготовка и следващо продължаващо образование на чиновници, които се грижат за животни в зоопаркове, зоокътове, избавителни центрове, приюти за животни, както и работещи в зоомагазини. 

„ Изключително благополучен съм, че експерт като вас вижда в лицето на Тракийски университет благонадежден сътрудник за реализирането на такава новаторска концепция “, уточни проф. Ярков по време на срещата. „ Ще създадем всичко належащо, с цел да работим дружно в тази посока и оптимално скоро при нас да има подобен обучителен център, в който да се приготвят експерти от целия Балкански полуостров “, сподели още ректорът.

„ Идеята е обучителните стратегии да бъдат ориентирани освен към експерти от нашата страна, само че и от целия Балкански полуостров. Освен Тракийски университет, зад самодейността застават още специалистите от Спасителен център за диви животни на „ Зелени Балкани “, управлението на няколко зоопарка от цялата страна, измежду които и старозагорския, подсилен от община Стара Загора “, прецизира от университета..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР