Създаването на семейство в Италия започва да се превръща в

...
Създаването на семейство в Италия започва да се превръща в
Коментари Харесай

Папа Франциск: Само богатите в Италия могат да си позволят да имат деца

Създаването на семейство в Италия стартира да се трансформира в " титанично изпитание ", което единствено богатите могат да си разрешат, сподели през днешния ден Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Светият отец предизвести, че " безмилостните условия " на свободния пазар не разрешават на младите да имат деца.

Италия записва спад в раждаемостта към този момент 14 следващи години. Миналата година броят на новородените за първи път спадна под 400 хиляди, което докара до понижаване на популацията със 179 000 индивида до общо 58,85 милиона, отбелязва Ройтерс.

Спадът в раждаемостта демонстрира едно безнадеждно бъдеще, в което младежите са сломени от възприятие на неустановеност, накърнимост и нерешителност, сподели Светият отец на конференция в Рим за влошаващата се демографска рецесия, на която участва и министър председателят Джорджа Мелони.

" Трудното намиране на непрекъсната работа и задържане на към този момент открита позиция, непостижимо високите цени на парцелите, извънредно високите наеми и незадоволителните заплати са действителни проблеми ", посочи папата. Той предизвести, че " свободният пазар без нужните корективни ограничения основава до все по-сериозни обстановки и неравенства ".

Домашните любимци стартират да заемат мястото на децата в някои фамилии, сподели Светият отец и показа по какъв начин жена, участвала на неотдавнашна негова визита, го е помолила да благослови " бебето ѝ ", имайки поради своето куче, което носела в чанта. " Изгубих търпението си и я порицах по какъв начин може да ми носи куче, в случай че има толкоз доста гладуващи деца ", довери той.

Папата обаче призна, че е наясно с " съвсем непреодолимите ограничавания ", наложени върху младите дами, които би трябвало да избират сред това да градят кариера или да станат майки. Имайки поради това какъв брой скъпо е да отгледаш дете, хората стартират да премислят целите си, означи той.

" Не може безучастно да приемем това, че толкоз доста младежи в обезверените си опити да осъществен своята фантазия да имат семейство са принудени да понижат упованията си, примирявайки се с посредствени заместители, като печелене на пари, посвещаване на кариера, пътувания, преобразяване в ревностни ценители на свободното си време ", съобщи Франциск.

Намаляването на популацията е главен мотив за безпокойствие в третата най-голяма страна в Европейския съюз, показва Ройтерс.

Италианският министър на стопанската система заяви тази седмица, че брутният вътрешен артикул на страната може да спадне с 18 на 100 през идващите 20 години, в случай че актуалните трендове в раждаемостта продължат.

В момента демографската картина в страната демонстрира, че популацията в учебна възраст се чака да намалее с един милион през настъпващото десетилетие, сподели през вчерашния ден италианският министър на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР