Създаването на общинско дружество, което да управлява транспорта в града

...
Създаването на общинско дружество, което да управлява транспорта в града
Коментари Харесай

Общинска фирма продава билетите за градския транпорт в Пловд...

Създаването на общинско сдружение, което да ръководи превоза в града и да реализира продажбата на билети и карти, възнамерява Община Пловдив. Това съобщи зам.-кметът по превоз Тодор Чонов по в границите на Форума за градска инфраструктура и подвижност 2021. Чонов срещна участниците с задачите на Общината за модернизацията на транспортната система в града.

„ Нашата упоритост е да създадем общинско комерсиално сдружение, което да ръководи превоза на града и да реализира продажбата на билети и карти. Приоритет за нас е и закупуването на екологични рейсове, които да обслужват две линии към учебните и академични кампуси – близо 10000 пасажера “, разяснява Тодор Чонов.



Той добави, че Пловдив разполага с близо 60 км. обвързвана веломрежа, като стремежът на общината е да стартира да предлага услуги за даване на колела чартърен.

Акцент във форума бяха положителните практики за развиване на градската инфраструктура и възстановяване на подвижността в обитаемоте места. Участие взеха вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова, ръководителят на Националното съдружие на общините в Република България Даниел Панов, вoдeщи eĸcпepти oт Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия и други

„ Като всеки огромен и разрастващ се град, Пловдив има проблеми с пренаселването, увеличаващия се трафик и презастрояването. Възниква все по-остра потребност от нови вложения в пътната и социална инфраструктура “, съобщи зам.-кметът по превоз на Община Пловдив Тодор Чонов. Той добави, че като център на най-бързо разрастващата се индустриална зона в България, Пловдив ще продължи да се разраства, тъй като качеството на живот е над средноевропейското.



„ С цел облекчение на трафика направихме оптимизация на режимите на работа на 115 светофарни уредби. Изградихме и система за видеонаблюдение, която обгръща 24 кръстовища “, съобщи Чонов.

Ресорният зам.- кмет разяснява още и решенията за рационализация на паркирането в града, измежду които са въвеждането на нови способи за заплащане, въвеждане на еднопосочност на придвижване, където е нужно, подготовка за създаване на Зелена зона.

На форума бяха показани и най-големите инфраструктурни планове, които предстоят да се осъществят в Община Пловдив.

По думите на Тодор Чонов с най-голям приоритет са пътните планове: “Югоизточна дъга на Околовръстен път”, “Подлез „ Модър-Царевец “, “Нов мост над р. Марица”, “Пробив Водна палата “, “Реконструкция на ул. „ Даме Груев “, “Пробив под Централна гара”, построяването на ново оборудване на пътна връзка “Бетонен мост”.

„ Ако посочените планове бъдат осъществени, се надяваме доста да се усъвършенства свързаността сред регионите и прилежащите общини, да се понижи задръстването, да се усъвършенства чистотата на въздуха, както и качеството на живот “, акцентира Чонов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР