Създаването на облекло е моята броня. Това бе рефренът на

...
Създаването на облекло е моята броня. Това бе рефренът на
Коментари Харесай

Balenciaga се върна към формата с новата си колекция

„ Създаването на облекло е моята ризница. "

Това бе рефренът на Демна Гвасалия, характеризиращ показаната haute couture сбирка в метафоричен и директен смисъл. В края на шоуто на Balenciaga Елиза Дъглас се появи като една същинска Жана д'Арк - сияеща в 3D отпечатана ризница с камбановидна пола от ослепително ламинирано хромирано покритие.

" Може би тя нямаше да бъде изгорена на кладата поради това, че носи мъжки облекла, в случай че бе облечена с това ", разяснява самият Демна след шоуто и добави " През целия си живот страдах поради това, което нося. "

Демна непринудено показа тези мисли в късото си изявление с публицистите след ревюто. Каквито и заключения за борбеност, самоотбрана и мощ на духа можеха да бъдат извлечени от тези думи, главната концепция зад тях бе, че най-щастлив се усеща, когато е обхванат от процеса на произвеждане на облекло. " За мен висшата мода е специфична. А тъкмо тази фешън история се получи естествено – като основаването на мост сред предишното и сегашното. "

Е, време е да се върнем напълно при започване на този " мост ". Демна откри шоуто с имитация на черна велурена рокля haute couture на самия Кристобал Баленсиага. Тя бе показана от извънредно елегантната Даниел Славик. Самата Грейс Кели поръчва първообраза с перлено обшита огърлица за своя 40-ти рожден ден.
                             

Това пътешестване сред традицията и нововъведението стартира със заигравката на Демна с обичайното кроене. В началото Гвасалия изследва структурата на костюмите на дневния тоалет. След като се популяризира с великански плещи на сакото, в този момент направи цялостен поврат, като безусловно ги трансформира в изцяло невидими.
                             

                             

Това сигурно бе и самобитен реверанс към присъщите за създателя на стилната къща пристрастеност и умеене да скулптурира облеклата.

Демна показа, че е употребявал голям брой скрити техники и ръчен труд.

" Аз одобрявам модата, която виждаш, както и тази, която не виждаш ", сподели той. " Най-важни са техниките, които може би не са толкоз забележими. Това е огромна част от това, кой съм аз. “

Сред приказните тоалети усещане направиха тежко бродираната рокля в черно с разширена пола, показана от Изабел Юпер като някаква готическа инфанта, алената дантелена рокля с твърда, филегранна структура и воинът в блестяща сребърна ризница, несъмнено.
                             

                             

                             

                             
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР