Създаването на експортен хъб, който да е в услуга на

...
Създаването на експортен хъб, който да е в услуга на
Коментари Харесай

Бизнесът и държавата обсъдиха възможностите за създаване на експортен хъб за компании, търсещи реализация зад граница

Създаването на експортен хъб, който да е в услуга на експортно насочените компании, разискаха представители на бизнеса и страната на среща в София. Идеята е на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия доктор Бойко Таков, като той инциира и диалозите в понеделник.

На неофициалната среща участваха господин Панайот Филипов, изпълнителен шеф на Българска асоциация за експортно обезпечаване, доктор Радостин Вазов, административен шеф на Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси, госпожа Геновева Христова, ръководител на Асоциацията на Бизнес Клъстерите, господин Момчил Василев, ръководещ шеф на световната предприемаческа мрежа Endeavor, господин Тодор Младенов, изпълнителен шеф на „ София Тех Парк “ АД, господин Натанаил Стефанов, заместник-председател на УС на „ София Тех Парк “ АД, господин Марк Маринов, дирекция “Бизнес развиване ” „ София Тех Парк “ АД и представители на ИАНМСП.

“Всеки от поканените за присъединяване може да способства със познания и пълномощия за развиването на плана. Целта ми е концепцията да добие компактност ”, съобщи по време на диалозите доктор Таков. “Експортният хъб може да е даже виртуално пространство, само че по-важното е да бъде припознат от компаниите и те да намират там менторство, образование, помощ. ”

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси има потенциала да извърши нужното образование. Д-р Радостин Вазов, административен шеф на ВУЗФ акцентира, че имат магистърска стратегия за бизнесмени и ¼ от приключилите я към този момент имат предприятия, устойчиви на пазара.

Може да помислим за основаването на пилотна стратегия, предложи Момчил Василев, ръководещ шеф на световната предприемаческа мрежа Endeavor. Тя ще включва до 20 авансово селектирани компании, които ще минат персонифициран курс по отношение на потребностите си. Предприемачите сами ще задават посоката на образование по отношение на дейностите, които биха им били от изгода при излизане на интернационалните пазари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР