Създава се общ Регистър на издадените удостоверения, свързани с придобита

...
Създава се общ Регистър на издадените удостоверения, свързани с придобита
Коментари Харесай

Удостоверенията за професионална квалификация влизат в обединен регистър

Създава се общ Регистър на издадените удостоверения, свързани с добита професионална подготовка по специалност, която не е контролирана в България, нужни за достъп или за практикуване на специалността в друга страна членка. В новия единен указател ще могат да се открият също обезсилените удостоверения и отводите за издаване на такива удостоверения.

Това плануват признатите от Министерския съвет промени в Наредбата за изискванията и реда за издаване на удостоверения, свързани с добита професионална подготовка на територията на Република България, нужни за достъп или за практикуване на контролирана специалност на територията на друга страна членка.

Новият единен указател ще бъде построен и поддържан от Националния център за информация и документи (НАЦИД) към МОН.

С обединяването и надграждането на до момента съществуващите регистри на документите, свързани с добита професионална подготовка по нерегулирани специалности, ще се облекчи достъпът до тях от жители, работодатели и държавни органи в страните членки, което е основна причина за свободното придвижване на услуги в Европейски Съюз като част от общия пазар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР