Създава се излишна паника без основание, каза зам.-шефът на полицията

...
Създава се излишна паника без основание, каза зам.-шефът на полицията
Коментари Харесай

Ще ни крадат децата! Масова истерия в Пловдив: Над 50 сигнала за тайнствена кола подлудиха МВР

Създава се непотребна суматоха без съображение, сподели зам.-шефът на полицията в Пловдив комисар Сълко Литов.
Масова неуравновесеност налегна ромските махали в над 20 пловдивски села. Всичко потегля от пост в обществените мрежи, в който е оповестена кола и регистрационния номер, а текстът под фотографията гласи, че хората в нея обикалят и търсят деца за крадене. Часове по-късно се сътвори всеобща нервност, в клипове във фейсбук се вижда по какъв начин в късните часове на нощта е махалите младежи обикалят с колове, лопати и всевъзможни други принадлежности, с цел да дебнат за крадци на деца и да си пазят фамилиите.
Стигна се до обстановка, в която има подадени над 50 сигнала за една нощ, сподели на брифинг пред публицисти заместник-директорът на пловдивската полиция комисар Сълко Литов, предава „ Марица “.
„ От края на предходната седмица, след изявления в обществените мрежи, стартира една всеобща неуравновесеност измежду ромското население в села с по-компактни ромски маси. Започнаха да се подават сигнали, които не съдържат никаква конкретика.
Приемаме всички такива сигнали, реагираме на момента и се прави инспекция. В множеството случаи хората споделят, че са чули нещо от техни близки. Споменава се съответно един лек автомобил, чиято фотография е направена и се популяризира в обществените мрежи. Оказа се, че фотографията, направена от незнайно за момента лице, е на колата на семейство, което в този миг се е прибирало от заведение “, сподели комисар Литов. Той акцентира, че са взети всички ограничения за сигурност, махалите да наситени с полицейско наличие.
Най-честият сюжет, който чуват дежурните, приемащи сигнала е, че чули от някого, че някой ще пристигна да вземе децата им.
Предстои инспекция да откри от кое място в началото идва подвеждащата информация, след което евентуално ще има осъден. Сигнали са подавани за села на територията на общините Карлово, Калояново, Брезово, Марица, Първомай и Асеновград. След подаване на сигнал, патрули обхождат региона. Във връзка с всеобщата неуравновесеност униформени са провели беседи с ромското население, сподели още комисар Литов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР