Създателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж чува гласове и вече е

...
Създателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж чува гласове и вече е
Коментари Харесай

Асандж заплаши да се самоубие

Създателят на "Уикилийкс " Джулиан Асандж чува гласове и към този момент е написал предсмъртни писма до околните си, предизвести водещ психиатър пред английския съд, който взема решение дали да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, съобщи New York Post.

Майкъл Копелман, професор в King's College London, съобщи, че австралиецът демонстрира мощно изявена податливост към самоубийство.

Изслушването по екстрадицията стартира на 7 септември и би трябвало да продължи до началото на октомври, като на арбитър Ванеса Барайцер евентуално ще са нужни седмици или месеци, с цел да заяви решението си.

Припомняме, че Асандж може да получи присъда до 175 години, в случай че се реши да бъде екстрадиран.

Американските управляващи упрекват 49-годишния в скрит план за хакване на държавни компютри и нарушение на закон за шпионажа по отношение на публикуването на конфиденциални телеграми от "Уикилийкс " през 2010-2011 година

Американският конгресмен Дан Рорабахер, от името на президента Доналд Тръмп му е предложил независимост против откриване на неговите източници за документите, свързани с националния комитет на Демократическата партия.

Това съобщи в съда юристът на Асандж Дженифър Робинсън.

Още през февруари Белият дом опроверга информацията, оповестена по-рано във вестник Guardian, че президентът Доналд Тръмп е предложил на Асандж опрощение против изказване от негова страна, че Руската федерация няма отношение към хакерската офанзива на сървърите на Националния комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати през 2016 година Прессекретарят на Белия дом съобщи тогава, че президентът едвам познава Дани Рорабахер и цялата тази история е "пълна имитация и неистина ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР