Създателят на култовия анимационен герой Българ и съавтор на няколко

...
Създателят на култовия анимационен герой Българ и съавтор на няколко
Коментари Харесай

Създателят на Българ пуска книга-игра

Създателят на паметния анимационен воин Българ и съавтор на няколко детски книги-игри с Българ и компания Неделчо Богданов написа книга-игра за възрастни. „ Дон Мон ” излиза в разгара на летния сезон и повежда читателя на странствуване с круизен транспортен съд по Дунав, където на основния воин Мони ще му се случат най-различни завършения, определяни от избора, който всеки четец направи, до момента в който играе.

На страниците на „ Дон Мон ” срещаме Симеон, който стартира работа като момче за всичко на круизен транспортен съд по Дунав. Докато извършва всичките си отговорности - измежду които са да бели картофи в кухнята и даже да извежда кучетата на ВИП гостите - на Мони му следва да се озове в безчет забавни обстановки.

Издателите призоват да се приготвите за щур ваучър с мацки, покер, алкохол и празненство до зори на круизен транспортен съд по Дунав. Самият Неделчо Богданов, който разяснява своята книга-игра по този начин: „ Кои мацки ще сваляш и по какъв начин ще го направиш? Всяко твое решение води към ново предизвикателство, нова жена, която да съблазниш, или към нов неуспех и безславно уволняване. Влез в обув... гащите на един същински плейбой, тъй като свалячът в тази книга си ТИ! ”.

Неделчо Богданов е един от най-популярните аниматори в България. Създател е на обичаната на десетки хиляди почитатели анимация „ Българ ”, която се появява през 2010 година Докато епизодите се множат в интернет, излизат също едноименната компютърна флаш-игра и един от дребното модерни български комикси - „ Българ ”.

През 2014 година героят на Богданов излиза на огромния екран - в първия български пълнометражен анимационен 3D филм „ Българ: филмът ”. През пролетта на 2015 година излиза и първата книга-игра „ Българ: Книга - игра.Тайната на пиратския остров ”.

Следват „ Българ 2: Книга - игра. Лабиринтът на времето ” и „ Българ. Книга-игра 3. Междузвезден разрушител ”. В съавторство с Александър Торофиев, Богданов разгласява илюстрованите авантюристичен романи „ Малкият Българ: Вампирът от Несебър ” и „ Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР