Създателят на Джейсън Доненфийлд (Jason A. Donenfeld) официално представи проекта

...
Създателят на Джейсън Доненфийлд (Jason A. Donenfeld) официално представи проекта
Коментари Харесай

Представиха финалната версия на VPN WireGuard за Windows ядрото

Създателят на Джейсън Доненфийлд (Jason A. Donenfeld) публично показа плана WireGuardNT , в границите на който се работи върху високопроизводителен порт на VPN WireGuard за Windows ядрото, който е съчетаем с Windows 7, 8, 8.1 и 10 , като се поддържат процесорните архитектури AMD64, x86, ARM64 и ARM. Сорс кодът се популяризира под GPLv2 лиценза. Новият драйвер към този момент е включен в пакета на потребителската стратегия WireGuard, само че към този момент е маркиран като пробен и по дифолт не е задействан.

Портът се базира на от дълго време тестваната и одобрена кодова база на главната реализация на WireGuard за Linux ядрото, която бе трансформирана за потребление от Windows ядрото и NDIS мрежовия стек. В съпоставяне с предходната реализация wireguard-go, която работеше в потребителското пространство и използваше мрежовия интерфейс Wintun, WireGuardNT значително се разграничава с внезапно нарасналата си продуктивност с помощта на премахването на интервенциите по превключване на подтекста и прекопирване наличието на пакетите от ядрото в пространството на потребителя. Аналогично на реализациите за Linux, OpenBSD и FreeBSD, във WireGuardNT цялата логичност на обработка на протокола работи непосредствено на равнище мрежови стек.

Да напомним, че във VPN WireGuard се употребяват най-съвременни способи за на информацията, като по едно и също време с това програмата обезпечава доста висока продуктивност, лесна е за потребление и към този момент се потвърди в редица планове, където се постанова обработката на огромни размери от трафик.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР