Създателят на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин е отказал

...
Създателят на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин е отказал
Коментари Харесай

„Вагнер“ прекратяват договора си с Русия, Суровикин изчезна

Създателят на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин е отказал да подписа контракт с съветското министерство на защитата, след което е бил известен, че присъединяване на бойците му във военните дейности в Украйна се приключва.

Това заяви ръководителят на комисията по защита в съветската Дума Андрей Картаполов, представен от ТАСС.

Дни преди опита за бунт министерството на защитата бе декларирало, че „ всички формирования, които извършват бойни задания, би трябвало да сключат контракт “ с министерството.

Кремъл към този момент отхвърли да разяснява ориста на военачалник Сергей Суровикин, който не се е появявал обществено след метежа на „ Вагнер “. Появи се информация, че той е бил задържан, тъй като знаел авансово за замисъла на Пригожин.

 
За страдание, не. Не мога да ви кажа нищо. Затова ви предлагам да се обърнете към министерството на защитата. Това е негов прерогатив. Трябва да разберете, че Путин е висш главнокомандващ и работи с министъра на защитата, с началника на Генералния щаб.
Дмитрий Песков – представител на съветския президент Владимир Путин

Суровикин, прочут с прозвището „ Генерал Армагедон “, не се е появявал обществено от събота, когато във видеозапис се обърна към Евгений Пригожин да спре метежа. На фрагментите Суровикин изглеждаше очевидно отпаднал и не беше ясно дали не приказва под напън. След това се появи непотвърдена информация, че е бил разпитван от службите за сигурност.

Самият Пригожин съобщи, че „ Вагнер “ престава да съществува в сегашния си тип от 1 юли.

Американски военни специалисти обаче чакат договарянията за ориста на „ Вагнер “ да продължат, предава ДПА. Според вашингтонския Институт за проучване на войната водачът на наемниците може да се е върнал в Русия, с цел да контракти детайлностите към съглашение с управляващите. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР