Създателите на документалния филм Навални посветиха наградата си БАФТА на

...
Създателите на документалния филм Навални посветиха наградата си БАФТА на
Коментари Харесай

Създателите на филма ``Навални`` посветиха наградата БАФТА на Христо Грозев - Култура

Създателите на документалния филм " Навални " посветиха премията си БАФТА на проверяващия публицист Христо Грозев, който преди церемонията разгласи, че той и фамилията му не били позволени на събитието, тъй като са " опасност за сигурността ", заяви Пи Ай мидиа/ДПА.

На церемонията продуцентката Одеса Рей сподели: " Срещнах Христо през лятото на 2020 година Той даде всичко от себе си, с цел да опише тази и доста други истории, които би трябвало да бъдат разказани ", добави Рей. Грозев реагира с пост в Туитър: " Уау! "

Групата проверяващи публицисти от " Белингкат " е профилирана в инспекция на обстоятелствата (фактчекинг,) потребление на налични разследващи данни и обществени медии. В

Според него това демонстрира " възходящите рискове пред самостоятелната публицистика по целия свят, която идва освен от кървави диктатори, само че и от притихналите журналистически гласове ". Във кино лентата Грозев изяснява по какъв начин той и сътрудника му проверяващ публицист Мария Певчих са разкрили елементи от заговора за отравянето на Навални, който, съгласно индикациите, идва от Русия.

Полицията в Лондон разгласи, че силите на реда като цяло не се занимават със възбрана за наличие на обособени персони на събития и това е напълно отговорност на уредниците, добавяйки, че не биха могли да разясняват сигурността на даден човек или да го поучават, само че въпреки всичко съществува " безпокойство за враждебни планове от друга страна " на територията на Англия.

В изказването на полицията се споделя още, че се работи взаимно с сътрудниците от разузнаването за определяне на тези враждебни планове и за предприемане на стъпки за обезпечаването на сигурността на застрашените. Независимо от напъните и политиката по сигурността и следствията, ние идентифицирахме евентуална опасност за живота на голям брой хора в резултат на желанията на враждебна страна. Използвахме целия си запас, с цел да предпазим тези хора, се споделя още в изказването.

" Съзнаваме, че нашият съвет е изправил уредниците пред сложен избор и нуждата да създадат най-хубавото за отбягване на риска по сигурността по време на събитието и сме признателни за уговорката на БАФТА. "

Преди церемонията по награждаването БАФТА разгласи, че сигурността на всички посетители и на личния състав постоянно е била основен приоритет и всяка година се подхващат строги ограничения за нейното обезпечаване.

Алиша Кърнс, народен представител от партията на консерваторите и ръководител на комисията по външна политика, написа в Туитър, че Грозев не е риск за сигурността.

В изказване след церемонията съветската проверяваща журналистка Мария Певчих се обърна към Кремъл с апел да освободи Навални и всички други политически пандизчии, както и да спре неотложно войната.

" Преди Навални да бъде затворен, аз му дадох обещание, че ще прекарам времето, което той е в пандиза, в нанагорнище на върхове, крещейки името му, с цел да сме сигурни, че хората няма да не помнят какво направи той за страната ми. Мисля, че довечера е задоволително висок връх, с цел да загатна името му от сцената. Голяма чест и привилегия е да напомним, че до момента в който сме на това удивително събитие, доста хора прекарват дните си в пандиза, тъй като корумпирания човек от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) реши да завладее една велика страна ", сподели проверяващата журналистка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР