Създадена е фондация Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира

...
Създадена е фондация Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира
Коментари Харесай

Лили Иванова дарява цялото си наследство на фондация

Създадена е фондация „ Лили Иванова “, чиято цел е да разпространява достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и да увеличи тяхното равнище, оповестяват от екипа на примата на българската сцена.

По думите им Лили Иванова от дълго време обмисляла по какъв начин да бъде съхранено голямото ѝ творчество. Затова задачата на фондацията ще бъде да се запази творчеството на „ най-големия български поп реализатор за всички времена “ и да се опази името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета. Това ще се реализира посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители.

В известието се споделя още, че в концепцията на плана е заложено и организирането на всевъзможни събития и действия от културен темперамент – концерти, съоръжения, изложения, както и правенето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като популярен създател, трансформирал се в икона. Тя ще трансферира цялото си завещание – духовно и материално на фондацията.

Така във отговорностите на фондацията се включва и „ запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други “

Освен създаването и реализирането на лични планове, фондацията ще взе участие и в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР