Съюзниците създават коалиция за оръжия с далечен обсег за Украйна,

...
Съюзниците създават коалиция за оръжия с далечен обсег за Украйна,
Коментари Харесай

Германия, Франция и Полша създават коалиция за оръжия с голям обсег за Украйна

Съюзниците основават коалиция за оръжия с отдалечен обхват за Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц в Берлин, съобщи Агенция Франс Прес
Лидерите на Германия, Франция и Полша се срещнаха в Берлин в петък, с цел да обсъдят поддръжката за Украйна, пробвайки се да изпратят сигнал за единение и взаимност, до момента в който Киев се бори с дефицита на военни запаси, а Русия гласоподава на избори съвсем несъмнено за удължение на ръководството на президента Владимир Путин с най-малко още шест години.
Германският канцлер Олаф Шолц приветства френския президент Еманюел Макрон и полския министър председател Доналд Туск за среща на върха на по този начин наречения „ Ваймарски триъгълник “ на трите огромни европейски сили, формат, който те се пробват да съживят.
Макрон сподели, че трите страни се сплотяват, с цел да предотвратят успеха на Русия над Украйна.
Според френския държавен глава Франция, Германия и Полша са се съгласили " в никакъв случай да не провокират ескалация " в Украйна.
Силите на Киев се надяват на повече военни доставки от западните сътрудници на Украйна, само че в това време те се борят против по-голяма и по-добре снабдена съветска войска, която оказва мощен напън на някои фронтови точки в Украйна. Плановете на Европейския съюз да създаде 1 милион артилерийски снаряда за Украйна се провалиха много, до момента в който помощта за Украйна се задържа в Съединените щати заради политически разлики.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР