Съюзниците от НАТО трябва да увеличат доставките на оръжия и

...
Съюзниците от НАТО трябва да увеличат доставките на оръжия и
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна има недостиг на оръжия, не на кураж

Съюзниците от НАТО би трябвало да усилят доставките на оръжия и муниции за Украйна, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след представянето на годишния отчет за активността на пакта през 2023 година.

" Украинците не изпитват дефицит на храброст, а на муниции. Заедно имаме опция да дадем на Украйна това, от което се нуждае. Сега би трябвало да покажем политическа воля да им помогнем. Съюзниците от НАТО не обезпечават задоволително муниции и това има последици на бойното поле. Това е една от аргументите руснаците да напредват на фронта през последните седмици и месеци ", сподели Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО.

Гражданите на страните от НАТО поддържат мощно Алианса и украинците, сочи ново изследване на публичното мнение в страните от пакта. Огромно болшинство поддържа пакта, в Съединени американски щати да вземем за пример единствено 13 на 100 са " срещу ".

" Над 80 на 100 от нашите жители са на мнение, че страните от Европа и Северна Америка би трябвало да работят дружно за сигурността. Всеки опит да бъдат извършени съветски избори в окупираните територии на Украйна е противозаконен ", съобщи още генералният секретар на НАТО.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР