Съюзник на руския президент Владимир Путин отправи днес ново предупреждение

...
Съюзник на руския президент Владимир Путин отправи днес ново предупреждение
Коментари Харесай

Как ядрената заплаха на Русия вдигна залозите

Съюзник на съветския президент Владимир Путин насочи през днешния ден ново предизвестие за нуклеарен удар към Украйна и Запада, до момента в който референдумите, оповестени от Русия за въведения към анексирането на четири украински района, навлязоха в своя пети и финален ден.

Междувременно европейските страни проверяват необясними течове в два съветски газопровода под Балтийско море, които ще попречат на напъните за рестартиране на главната линия, по която съветски газ се доставя до Германия, показва " Ройтерс ".



Кремъл, който за изясни предходни спирания на доставките на съветски газ за Европа с механически проблеми, съобщи, че не може да изключи бойкот, само че не сподели от кого и прикани за следствие.

Ядреното предизвестие, отправено от Дмитрий Медведев, заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, е едно от няколкото през последните седмици.

Анализаторите настояват, че те имат за цел да възпрат Украйна и Запада, като загатнат за подготвеност за потребление на тактически нуклеарни оръжия за отбрана на новоприсъединената територия, където през последните седмици съветските сили се сблъскаха със мощни украински контраатаки.

Предупреждението на Медведев се различаваше от предходните с това, че той за първи път предвижда, че НАТО няма да рискува да стартира нуклеарна война поради Украйна.



" Вярвам, че НАТО няма да се намеси директно в спора даже при този сюжет ", съобщи Медведев в обява в Телеграм: " Демагозите оттатък океана и в Европа няма да умрат в нуклеарен апокалипсис ".

Гласуването за присъединение към Русия в четири украински района, отчасти следени от Москва - Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие, навлезе в петия си финален ден. Западът съобщи, че няма да признае резултатите от референдумите, които счита за противозаконни и фиктивни.

Руски държавни чиновници нееднократно са предупреждавали, че могат да употребяват нуклеарни оръжия за отбрана на новите съветски територии, в случай че украинците се опитат да си ги върнат.

НАТО и Съединените щати не са оповестили обществено по какъв начин биха дали отговор на съветска нуклеарна офанзива против Украйна, само че Джейк Съливан - консултант по националната сигурност на Белия дом, съобщи в неделя пред Си Би Ес, че Вашингтон е разяснил на Москва, че това ще има " пагубни последствия " за Русия.



Михайло Подоляк - консултант на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи в изявление за швейцарския вестник „ Блик ”, че Украйна се приготвя за опцията за съветски нуклеарен удар, само че сподели, че отговорността за възпирането на Русия е на нуклеарните страни.

" Къде тъкмо би трябвало да евакуираме хората при положение на съветски нуклеарен удар против Украйна? ", попита той и добави: " Ето за какво потреблението на нуклеарни оръжия е въпрос на световна сигурност - към този момент не става въпрос единствено за Украйна ".

В същото изявление Подоляк уточни, че украинците, които са помогнали на Русия да провежда референдумите за анексиране, ще бъдат упрекнати в държавна измяна и ще получат минимум пет години затвор.

" Разполагаме със описи с имена на хора, които са взели участие по някакъв метод ", сподели той и добави, че украинците, които са били принудени да гласоподават, няма да бъдат наказвани.

Нито една от областите, където се организират референдуми, не е напълно под контрола на Москва и боеве се водят по цялата дълга близо 2500 км фронтова линия, като украинските сили настъпват, откакто по-рано този месец разгромиха съветските войски в петата окупирана провинция - Харков.

Британското министерство на защитата заяви през днешния ден, че Путин евентуално ще разгласи присъединението на окупираните райони към Руската федерация по време на обръщението си към Народното събрание на 30 септември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР