Съюзник на Путин отправи изключително сериозно предупреждение за това как

...
Съюзник на Путин отправи изключително сериозно предупреждение за това как
Коментари Харесай

Медведев с изключително сериозно предупреждение как ще започне „Голямата война“ с НАТО

Съюзник на Путин насочи извънредно съществено предизвестие за това по какъв начин ще стартира „ огромната война “ с НАТО.

Дмитрий Медведев, някогашен президент на Русия и правилен съдружник на сегашния съветски президент Владимир Путин, предизвести в обява в обществените мрежи за опцията за „ огромна война “ с Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО).

Коментарите на Медведев са в обява, в която се разискват неотдавнашните военни учения, извършени от членове на НАТО и Швеция. Те започнаха в средата на януари и са планувани да продължат до май. Учението „ Steadfast Defender 2024 “ се смята за най-мащабното за алианса от времето на Студената война. В него вземат участие 90 000 военнослужещи, както и над 50 самолетоносача, 80 изтребителя и 1100 транспортни средства. Целта на учението е „ да се тестват и усъвършенстват отбранителните проекти на НАТО за подсилване на европейската защита против непосредствен до нея съперник “. Това се показва в изказване на НАТО.
В известието на НАТО за интервенцията не се загатва поименно Русия. Въпреки че въз основа на документи на военния алианс, получени от Ройтерс, Русия се преглежда като най-голямата опасност за сигурността на страните членки. Една от главните цели на учението ще бъде да „ показва способността на НАТО бързо да разгърне сили от Северна Америка и други елементи на алианса за подсилване на защитата на Европа “.

В просторен пост в съветската обществена мрежа „ ВКонтакте “ Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, разкритикува уредниците на „ Steadfast Defender 2024 “ като „ западни политици, които са си изцапали гащите, и техните посредствени генерали в НАТО, които за следващ път взеха решение да ни плашат “.
Той също по този начин съобщи, че Русия в никакъв случай няма да предприеме първи удар против страна членка на НАТО. Но че страната ще отговори на всяка евентуална експанзия против личната си „ целокупност “ или засиленото асоцииране на НАТО с Украйна.

И предизвести за „ огромна война “, която ще последва.

„ Ние няма да нападнем нито една страна от този блок “, написа Медведев. „ Всички рационални хора на Запад схващат това. Но в случай че те протягат ръка на целостта на нашата страна, незабавно ще получат съответен отговор “. Той продължи: „ Това ще значи единствено едно – огромна война, от която НАТО към този момент няма да се отърве. Същото ще се случи, в случай че някоя страна от НАТО стартира да дава летищата си на поддръжниците на [Степан] Бандера или да изпраща бойците си при неонацистите. Те сигурно ще се трансфорат в законна цел за нашите въоръжени сили и ще бъдат безмилостно унищожени като врагове. Това би трябвало да помнят всички каски със знаци на НАТО, които през днешния ден безсрамно гърмят с оръжията си близо до нашите граници. “

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова интервенцията „ провокативна по своя темперамент “.

Това заяви съветската държавна медия ТАСС в края на предишния месец.

„ В продължение на няколко месеца 90-хилядна група сили от 31 страни членки на НАТО, както и от Швеция, ще работи интензивно наоколо до съветските граници на територията от Норвегия до Румъния “, сподели тя. „ Тази стъпка е съзнателно ориентирана към ескалация на нещата. Тя усилва риска от военни произшествия и в последна сметка може да докара до трагични последствия за Европа “.
В предходен коментар за Newsweek по отношение на друга обява на Медведев за опцията от революция в Съединени американски щати представител на Държавния департамент на Съединени американски щати отхвърли легитимността на неговите тези като „ общоприети нелепости на Кремъл “.

„ Вече знаем, че не би трябвало да одобряваме Медведев на съществено “, написа представителят.

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР