Съюзът на учените в България получи почетния знак на президента

...
Съюзът на учените в България получи почетния знак на президента
Коментари Харесай

Румен Радев връчи почетния знак на президента на Съюза на учените в България

Съюзът на учените в България получи почетния знак на президента Румен Радев поради цялостния принос на организацията за развиването на науката и образованието у нас. Държавният глава взе участие в тържественото отбелязване на 75 години от основаването на съюза.

"Повече от 7 десетилетия Съюзът на учените в България е почитан сътрудник на Българска академия на науките, на водещи европейски и международни научни институции ", уточни в словото си президентът Румен Радев и добави, че организацията продължава дейната си активност в динамична икономическа и политическа конюнктура.

"Въпреки недотам нужната и мечтаната от вас поддръжка на страната, вие продължавате да притегляте нови членове и да откликвате на публичния интерес, тъй като вие имате идея - знанието да бъде в интерес на цялото ни общество. Наша обща задача е да се борим за отмерено систематизиране на просветителния и научения капацитет - проучвателен стратегии в единното европейско пространство. В народен проект би трябвало да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически народен приоритет ", сподели президентът по време на тържественото честване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР