Съюзът на пенсионерите – регион Русе организира традиционния фолклорен фестивал

...
Съюзът на пенсионерите – регион Русе организира традиционния фолклорен фестивал
Коментари Харесай

В Русе се проведе традиционното “Шарено хоро”

Съюзът на пенсионерите – район Русе провежда обичайния фолклорен фестивал „ Шарено хоро “.

„ Прекрасно е да ви виждам още веднъж тук, още веднъж дружно, хванати за ръце и пазещи традициите ни. Вашата сила е заразителна- казвал съм го доста пъти, само че в действителност се надявам и нашето потомство да запази тази жизненост, която всички вие носите. Бъдете здрави! “, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците.

 

Тази година събитието събра десетки реализатори от 17 пенсионерски клуба в Русе и района. За първи път на сцената пред общината се показа и танцовият състав „ Дунавски ритми “ с хореограф Росица Данева. Във фестивала се включиха познатите на русенци реализатори маестро Цветан Банев и певицата Йорданка Илиева, както и сформира от Бяла, Нов град, Белене и други обитаеми места от Северна България.

„ Накрая ще приключим с хубаво дунавско хоро с готовност да покажем българското и тъй като хорото вечно ще бъде знак на единството, толкоз належащо в съвремието ни “, означи ръководителят на организацията Мария Савова.

Тази година журито е в състав доктор Наталия Константинова, Димитър Донев и Светлана Недкова. 15-ото издание на фестивала се отличава и с великодушните награди, обезпечени за спечелилите от Съюза на пенсионерите.

Освен богатата фолклорна стратегия от музикални и танцови осъществявания, трите русенски спортно-танцови клуба за възрастни поздравиха публиката с ефектни хореографии.

Специален посетител на събитието бе и шефът на Секретариата на Оценка за съвместимост на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова, която от сърце пожела на русенските пенсионери да бъдат все по този начин витални и раздаващи позитивизма си на младите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР