Съюзът на Дунавските овощари представя България от 7 до 9

...
Съюзът на Дунавските овощари представя България от 7 до 9
Коментари Харесай

Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024

Съюзът на Дунавските овощари показва България от 7 до 9 февруари в Берлин на най-голямото интернационално профилирано ревю FRUIT LOGISTICA 2024. В рамките на ревюто има гости от над 140 страни, които могат да създадат своите срещи с производители на плодове и зеленчуци от 94 страни от всички континенти. В 26-те покои на ревюто се откроява мощното наличие на рекордните 2770 изложители, спрямо 2610 изложители през 2023 година

Тази година имаме впечатляващо българско присъединяване като брой изложители, дизайн и оформление на щанда и продуктово показване. Още 47 страни са резервирали повече площи в актуалната година, сред които с максимален растеж са Италия и Испания, а Китай усилва своето наличие повече от три пъти. Във времена като днешните, партньорствата са още по-важни и ние предоставяме в Берлин ефикасна платформа за поощряване на съществуващите и разширение към нови пазари, споделят уредниците на форума.

От 7 до 9 февруари на груповия щанд на страната ни продукцията си показват ГАЯ БИО ФРУТ ЕООД, КАЛАДАН-АРАКИС ООД, СПАСОВ ГАРДЪН ЕООД, ИНТЕРФРУКТ Р ЕООД, ДУНАВ ПЛОД ООД, ТЕРА ТРЕЙДИНГ - 2010 ООД, „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) АНЕЛИЯ КЪНЧЕВА КРЪСТЕВА-ПЕТРОВА, Едноличен търговец БОЯН БОЯНОВ - ПЧЕЛА - К РУСКА БОЯНОВА. Българското присъединяване се провежда от Съюза на Дунавските овощари, с поддръжката на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „ Земеделие ". На щанда на България се показват и производители от партньорски организации - Добруджанския овощарски съюз и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

„ Тук в Берлин в действителност можете да почувствате пулса на промишлеността. Бизнесът с пресни плодове е изправен пред многочислени провокации във връзка с нарастване на разноските, което слага под опасност рентабилността на нашите производители, само че и на тези от целия свят. В моменти като този всички ние се нуждаем от повече сътрудници, в сравнение с в предишното. И по тази причина наличието на FRUIT LOGISTICA е толкоз значимо, а осъществените срещи още през първия ден бяха извънредно продуктивни ", показа Мирослав Черников, член на УС на Съюза на Дунавските овощари.

Няма по какъв начин да не отбележим, че намаляването на административната тежест от страна на България е още по-важно за бранша сега, считат българските производители на плодове и зеленчуци. Вместо това с новата разпоредба Н-5 от 1 януари 2024 година се затормозява работата на бранша, по тази причина и те упорстват за изключване на производителите на плодове от обсега на наредбата. „ Ние сме на ярко и сигурно нелоялните и противозаконни практики не съществуват при нас. Затова и ще продължим да поддържаме напъните на страната за спиране на незаконния и некоректен импорт ", означи Димитър Рачев, член на УС на Съюза на Дунавските овощари.

Очакваме Ви на щанда на Съюза на Дунавските овощари в палата 7.2. - А.31 за дните на ревюто до 9 февруари 2024 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР