Съюзът на българските автомобилисти (СБА) одобрява идеята досегашният Закон за

...
Съюзът на българските автомобилисти (СБА) одобрява идеята досегашният Закон за
Коментари Харесай

КАТ готви троен капан за шофьорите на АМ Тракия

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) утвърждава концепцията досегашният Закон за придвижване по пътищата да се раздели на три нови закона. Това удостовери ръководителят на СБА инж. Емил Панчев по време на полемика за трите проектозакона. От Съюза въпреки всичко прецизират, че има какво да се усъвършенства в написаните в този момент текстове. Проблем съгласно него да вземем за пример е това, че и в новите текстове никой не носи отговорност за неприятните пътища. От организацията са подготвени да внесат оферти в работната група, която написа новите правила за пътна сигурност.

 

Новите проектозакони за Закон за придвижване по пътищата, Закон за водачите на МПС и Закон за пътните транспортни средства са качени на уеб страниците на Министерство на вътрешните работи и транспортното министерство. В тях се планува систематичните извършители да остават без брошура за три съществени провинения; по-високи санкции за прекосяване на алено и лишаване преимуществото на пешеходец; отдалеченост сред МПС-ата; зони за успокоено шофиране. Дискусия по тематиката преди дни събра на една маса министърът на вътрешните работи Валентин Радев, ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутати, представители на няколко министерства, асоциации, цивилен сдружения и други Те обаче се разделиха в мнението си до каква степен препоръчаните три нови закона ще решат казуса с злополуките и многото жертви у нас.

 

Превишена междинна скорост ще стартират да засичат от КАТ на два от най-опасните пътни сектори у нас - Русе- Бяла и шосето I-4 край Ловеч. Вече е почнала процедура по закупуването на модерните устройства и от КАТ допускат, че при започване на другата година ще проработят. Министър Радев самичък призна, че даже след завишаването на санкциите, което беше признато предходната година, резултат няма. Според специалисти едно от положителните решения е пазаруването на нова техника за надзор на скоростта. Цветан Цветанов уточни, че във Фонда за сигурност на придвижването към този момент са събрани 60 млн. лв., които трябвало да бъдат вложени в нови камери и възстановяване на пътната инфраструктура, както и за образование в учебните заведения.

 

" Защо да не използван модела на западните страни, където на една права като София-Пловдив имат най-малко три камери, които регистрират по какъв начин се променя държанието на лидера през целия път ", предложи той. Председателят на Българското обединяване на водачите Христо Радков уточни, че КАТ води сбъркана статистика. По думите му не може в 95% от случаите виновност за злополуките да носят водачите, до момента в който в другите страни този % да е към 60. Това значи, че у нас не се признават като причина за злополуките да вземем за пример неприятните пътища. Негативни мнения имаше и във връзка с това, че не се оферират ограничения за качествено образование на водачите - нещо, което се разяснява от години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР