Съвсем заслужено, за разлика от Меси последния път, Карим Бензема

...
Съвсем заслужено, за разлика от Меси последния път, Карим Бензема
Коментари Харесай

Бензема получи Златна топка, Путеяс е №1 при жените

Съвсем справедливо, за разлика от Меси последния път, Карим Бензема завоюва Златната топка за 2022 година! Той получи влиятелната премия на специфична гала в Париж нощес. За пръв път от 1998-а година най-престижната самостоятелна премия във футбола остава във Франция. Тогава Зинедин Зидан сграбчи оценката, връчвано от авторитетното издание France Football. Световният шампион с Франция персонално връчи Златната топка на Бензема, който направи доста мощен сезон с екипа на Реал Мадрид.

Таранът е петият французин в историята, който печели премията. Звездата на " лос бланкос " е най-титулуваният французин и най-хубавият голмайстор измежду сънародниците си с 431 гола в кариерата. През миналия сезон вкара 44 гола в 46 мача за Реал, направи 15 асистенции и изведе отбора до спечелването на Ла Лига, Шампионска лига и Суперкупата на Испания. 

Бензема се трансформира във втория най-възрастен победител в анкетата на France Football след сър Стенли Матюс, който през 1956 печели първото ѝ издание на 41 години. 

Подгласници на Карим бяха Садио Мане и Кевин де Бройне. Топ 5 допълниха Роберт Левандовски и Мохамед Салах. 

Първата премия, която беше връчена на галавечерта във френската столица беше " Копа " - за най-хубав млад футболист. Тя отиде в ръцете на Гави от Барселона и му бе връчена от миналогодишния победител Педри. 

След " Копа " беше връчен трофеят " Сократес " за взаимност. Очаквано той отиде при Садио Мане, който е прочут с благотворителните си действия най-много в родината си Сенегал. Нападателят е непретенциозен и рядко приказва за тези неща.

За втора поредна година на върха при дамите е футболистката на Барселона Алексия Путеяс. Тя получи Златната топка при дамите поради мощния си сезон при " блаугранас ". Поради травма тя не съумя да вземе присъединяване на Европейското състезание, извоювано от Англия. Нейното възобновяване продължава и надали ще е в играта за влиятелното отличие на France Football и следващата година. 

Дойде ред и на трофеят " Мюлер ", въодушевен от Герд Мюлер, за най-вече голове сумарно на клубно и национално равнище. Отличието беше връчено на нападателя на Барселона Роберт Левандовски. Чисто статистически той вкара най-вече голове през миналия сезон - 50 в 46 мача. 

За най-хубав вратар беше определен стражът на Реал Мадрид Тибо Куртоа, който изигра основна роля в триумфите на " лос бланкос " през миналия сезон. Белгиецът получи премията " Яшин ".

Изненадващо за клуб на годината беше определен първенецът на Англия Манчестър Сити, а не Реал Мадрид, който завоюва Ла Лига, Шампионска лига и Суперкупата на Испания.

За първи път в историята най-престижната самостоятелна премия във футбола, връчвана от авторитетното списание France Football, отличи най-хубавите измежду мъжете и дамите в границите на сезона. Досега наградата отиваше за най-хубавия футболист в границите на календарната година.

Тазгодишното издание на Златната топка стана повратно за историята на футбола през XXI век. За пръв път от 2006-а година насам никой всред доминаторите в международния футбол през този век Лионел Меси и Кристиано Роналдо не попадат в топ 3 измежду футболистите, получили най-вече гласове за Златната топка.

Имаше и още промени в разпоредбите, като да вземем за пример в анкетата гласоподаваха единствено публицисти от страни – участници на Световното състезание.

КЛАСИРАНЕ ЗА ЗЛАТНАТА ТОПКА:

1. Карим Бензема (Реал Мадрид, Франция)
2. Садио Мане (Ливърпул, Сенегал)
3. Кевин де Бройне (Манчестър Сити, Белгия)
4. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен, Полша)
5. Мохамед Салах (Ливърпул, Египет)
6. Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция)
7. Тибо Куртоа (Реал Мадрид, Белгия)
8.Винисиус Жуниор (Реал Мадрид, Бразилия)
9. Лука Модрич (Реал Мадрид, Хърватия)
10. Ерлинг Холанд (Борусия Дортмунд/Манчестър Сити, Норвегия)
11. Хьон-Мин Сон (Тотнъм, Южна Корея)
12. Рияд Марез (Манчестър Сити, Алжир)
13. Себастиан Алер (Аякс/Борусия Дортмунд, Кот д`Ивоар)
14. Фабиньо (Ливърпул, Бразилия)
14. Рафаел Леао (Милан, Португалия)
16. Върджил ван Дайк (Ливърпул, Нидерландия)
17. Каземиро (Реал Мадрид. Бразилия)
17. Душан Влахович (Фиорентина/Ювентус, Сърбия)
17. Луис Диас (Порто/Ливърпу, Колумбия)
20. Кристиано Роналдо (Ювнтус/Манчестър Юнайтед, Португалия) 
21. Хари Кейн (Тотнъм, Англия) 
22. Трент-Александър Арнолд (Ливърпул, Англия) 
22. Фил Фодън (Манчестър Сити, Англия) 
22. Бернардо Силва (Манчестър Сити, Португалия)
25. Йозуа Кимих (Байерн Мюнхен, Германия) 
25. Майк Менян (Милан, Франция) 
25. Антонио Рюдигер (Челси/Реал Мадрид, Германия) 
25. Жоао Кансело (Манчестър Сити, Португалия) 
25. Кристофър Нкунку (РБ Лайпциг, Франция) 
25. Дарвин Нуньес (Бенфика/Ливърпул, Уругвай)

" Копа " за най-хубав млад футболист - Гави (Барселона, Испания)

" За мен е огромно горделивост да получа тази премия. Благодаря на цялото ми семейство, на всички в националния тим и в моя отбор. Благодаря им, че съумях да дебютирам и да играят толкоз доста. Винаги давам най-хубавото от себе си. Слушам и треньорите какво ми приказват ", бяха първите думи на Гави, откакто получи оценката.

Трофеят " Сократес " за взаимност - Садио Мане (Ливърпул, Сенегал)

" Радвам се, че съм тук и съм част от това нещо. Понякога съм свенлив даже да приказвам за това. Искам да оказвам помощ на хората и нещата да са по-добре ", съобщи Мане, откакто беше отличен. 

Златна топка при дамите - Алексия Путеяс (Барселона, Испания)

" Много съм щастлива да бъда тук, доста съм удовлетворена. Истината е, че преди една година, когато завоювах първата, пробвах да се подобря и да оказа помощ на моя тим. Горда съм от това достижение. Със сигурност без моите съотборнички няма да съм тук. Част от тях са тук. В Барселона съм просто привилегирована. Благодаря и на треньорите за това, че ми оказват помощ да се усъвършенствам с всеки минал ден. Благодаря на клуба, на президента, на изпълнителните шефове. Това просто е привилегия да съм част от Барселона ", сподели Путеяс.

" Каталунка съм, фенка на Барселона. Няма да не помни публиката, която ми помагаше през целия сезон. Радвам се, че съм част от този план. Благодаря и на France Football, на членовете на журито. На 5 юли получих травма в коляното и не мисля, че ще мога да играя скоро. Не играх и на Европейското състезание, само че поисквам триумф на всички. Поздравявам и британския тим за това, което направи. Със сигурност техният триумф има голямо изражение в Англия. Благодаря и на моето семейство. Имахме странни месеци. За да обобщя всичко – уповавам се скоро да се върна на терена и още веднъж да спечелвам ", добави тя.

Трофеят " Мюлер " за най-хубав голмайстор - Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен, Полша)

" Много съм благополучен да бъда тук и съм горделив, че спечелвам този трофей. Най-вече поради името, което носи този трофей. За мен Герд Мюлер е голямо ентусиазъм, даже преди оня сезон, в който усъвършенствах върха му. Беше голямо предизвикателство за мен. Той беше освен страховит футболист, само че и човек. Аз също съм прочувствен за това да вкарам 46 гола. Не имах вяра, че този връх е подобрим. Това беше мое достижение, което направих в неговото име. Благодаря на моите някогашни съотборници от Байерн, както и на Барселона. Знам какъв брой е мъчно да се стигне до попадение. Трябва да съм в добра позиция да отбелязвам голове, да оказвам помощ на моите съотборници. Не е елементарно ", сподели Лева. 

" Благодаря на моето семейство, на моите деца и брачна половинка. Те ме вършат специфичен и горделив. Наистина се усеща благополучен, това са най-важните неща в живота. Благодаря на новите ми съотборници, тъй като знам, че пътят ни е в развой на създаване. Ако продължим да се трудим крепко, няма по какъв начин да не спечелим нещо значимо. Аз съм тук и не съм си споделил последната си дума ", добави той.

Трофеят " Яшин " - Тибо Куртоа

" Благодаря на Реал Мадрид, че съм част от този тим. Миналият сезон беше необикновен за нас и съм горделив да печеля премията. Благодаря на моята другарка, избраница и семейство. Не беше елементарно, само че постоянно са ми помагали. Благодаря на всички и приятна вечер ", малко съобщи Куртоа. 

Клуб на годината - Манчестър Сити (Англия)

Златна топка - Карим Бензема (Реал Мадрид, Франция)

Какво сподели Бензема, откакто извърши една от огромните си фантазии:

" Наистина съм горделив. Работих доста. Никога не съм се отказвал от тази фантазия и преследването ѝ. Имах мотивацията и имах модела на подражателство – Зидан, както и моята жена. Искам да благодаря на Роналдо. Винаги съм мислил, че всичко е допустимо. Имахме и сложни моменти с френския народен тим. Продължих да работя крепко и постоянно съм се наслаждавал да играя футбол. Горд съм от моето странствуване във футболно отношение. Беше мъчно за всички, в това число за моето семейство. Сега съм тук и би трябвало да благодарим на моите съотборници и да продължа да работя крепко. Благодаря на съотборниците в Реал Мадрид, и националния тим, както и на треньорите. Благодаря на клубния президент и на моята фамилия. Благодаря на всички за доверието и на Жан-Мишел Олас. Благодаря на всички, които са били част от моя път, в това число президента на Олимпик Лион ", съобщи таранът. 

" Без треньорите щеше да е непостижимо да съм тук. Наслаждавал съм се на всеки един миг на терена. Играл съм с толкоз огромни съотборници и благодаря и на тях. Искам да благодаря на моята майка ", добави той. 

" За мен няма различен нападател като Роналдо. Много се веселя,че е тук. Това, което е направил на терена, е история, неповторимо е и не може да се реализира още веднъж. Това е нападателят, който бих желал да имам в моя тим. Той е като Зизу. Това е история, образец е за всички нападатели, освен за мен ", сподели още Бензема.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР