Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.

...
Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.
Коментари Харесай

Новата концепция за индустриалните зони ще привлича инвеститори

Съвсем скоро ще бъдем подготвени със Закона за индустриалните зони. Всеки вложител, който желае да пристигна и да прави бизнес в България, ще може да се възползва от него “. Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на Конференция на почетните консули. Във форума участваха 71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 страни.

"В края на октомври с терзание и вяра чакаме развръзка по проблема Брекзит. В подтекста на нарасналата неустановеност в световен мащаб, Министерството на стопанската система ще продължи да работи за опазване на икономическата и финансовата непоклатимост в страната, като в същото време се подхващат дейни ограничения за реализиране на стабилно висок стопански напредък “, разяснява Караниколов.

Министърът акцентира, че в вероятност развиването на българския експорт ще остане мощно подвластно от възобновяване на европейската стопанска система. В тези условия евентуално към момента ще се следи интензивно преориентиране към трети пазари, които за разлика от европейския пазар демонстрират забележителен напредък. От началото на годината общият ни експорт бележи рекордни равнища и възлиза на близо 38 милиарда лева

"Последните данни стимулират да се търси благоприятни условия за растеж на експорта на пазарите на бързо разрастващите се стопански системи, както и за увеличение пазарния дял на българските артикули в страни, които са наши обичайни търговски сътрудници и остават високо платежоспособни ", сподели още Емил Караниколов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР