Съвсем скоро, през август гръмна скандал с една хранителна добавка,

...
Съвсем скоро, през август гръмна скандал с една хранителна добавка,
Коментари Харесай

Мариета Йорданова: Хората търсят сигурност и иновативни технологии в хранителните добавки – това е световната тенденция

Съвсем скоро, през август гръмна скандал с една хранителна добавка, която беше с подправен генезис, нездравословно наличие и евентуално бе продавана полулегално. Бурната социална реакция сподели, че хората се вълнуват от тематиката. Това напълно няма да е последният подобен спор в региона на питателните добавки, поради " демократичното " законодателство в това отношение и големия интерес на хората. Дали това е началото на края на ерата на суплементите, идва ли времето, в което би трябвало да се наложи непоколебим надзор? На тези въпроси дава отговор Мариета Йорданова, шеф на Мегасмарт, българска компания с интернационална известност в региона на питателните добавки

- Можем ли да приказваме в действителност за начало на края на ерата на суплементите? 

- Думата „ край “ е пресилена, няма по какъв начин да се обърне тил на растящия интерес на хората към естествено здраве и различни начини за лекуване. С интерес следихме протичащото се с съответния артикул, тъй като публичната реакция беше доста мощна. Не приказвам за „ край “, само че евентуално би трябвало да уточним, че виждаме едно „ начало “. Хората си отварят очите и търсят освен това от лъскава опаковка и „ мускулест батко “, който да им продава суплементи през персоналната си страница в някоя обществена мрежа. Сигурна съм, че това е началото на забавен развой, който ще спомогне за пречистването на пазара от нелегитимни играчи. Вярвам, че самите производители и дистрибутори на законни артикули би трябвало да поддържат битката с незаконните търговци, които продават „ панацея “, опакована някъде в отдалечен Китай, без ясна концепция какво се съдържа вътре. “

- Какви са ограниченията, които Мегасмарт подхваща в тази пазарна обстановка?

- Ние сме компания, която още през цялото време е правила всичко по безусловно общоприета процедура и самоуверено мога да кажа, ползвайки международни правила. В развой на регистрация сме по ISO 9001 и 21000, което е огромно предизвикателство, само че нужна стъпка. Още през цялото време сме употребили стоманени правила за утвърждение и налагане на продуктите, постоянно ръка за ръка с лекари-специалисти, от които да търсим насоки и ентусиазъм за нови формули. Част от рецептите ни са интернационално приети, работим с партньорски компании от целия свят. Прецизираме и каналите ни за дистрибуция. За нас е значимо да покрием целия развой от идеята- реализацията – влизането на пазара- разпространяването – противоположната връзка от пациентите и от лекуващите лекари. Често залагаме на непознати патенти, тествани към този момент на външни пазари, с цел да можем да спазим бързата динамичност на развиване. Заедно с това, постановяваме и български разработки, които имат капацитета да бъдат сполучливи на открито. Готови сме за провокации, без да позволяваме компромис с нищо и никого. Стоим пред продуктите на Мегасмарт, както и до всеки наш клиент. Не би трябвало да пропущам и тясната връзка сред нас и пациентите, която постоянно минава и през рекомендацията на техния доктор, който търси допълваща натурална терапия, с цел да форсира позитивните резултати на обичайното лекарствено влияние над редица известни болести.

- Хербафикс е новата ви серия от артикули, които вие към този момент наричате „ адюванти “. Какво в действителност съставлява това?

- Адювантите са артикули на натурална основа, които са предопределени да работят в подпомагане със общоприетите медицински похвати, в лечението на избрани болести. Това е интернационален стандарт, който получава бързо развиване. Бих дала образец с човек, който лекува своето високо кръвно, като той има (в общи линии) две решения – да си каже – „ няма да имам вяра “ или „ ще имам вяра единствено “ на обичайна медицина. Какво би било, в случай че има подобен клас артикули, които не опонират на лекарствените средства, а допълват тяхното деяние? В тази тенденция работим ние, естествено, в екип с лекари, както и със самия пациент. Знаете нали, че част от лекуването е в ръцете на самия болен. Ние се стремим да покажем на хората, че билката е мощен стимулатор на естествените сили на организма, само че не и когато пациентът смачква капацитета на естествената отбрана с наднормено тегло, нездравословни навици, вреден живот. Хербафикс е в действителност нов клас артикули, който изисква и дейното присъединяване на самия пациент. Полагаме съществени цели в тъкмо това направление – да обучим лекари, да помогнем и до пациентите да стигне вярна информация за опциите на природосъобразната терапия. Потърсете Хербафикс продуктите в локалната аптека, попитайте вашия лекуващ доктор за тях, пуснете питане и към самите нас. Ще бъдем щастливи да помогнем и да застанем до вас и да бъдем потребни. Не, това надалеч не е „ краят “ (ако би трябвало да напомня за началото на интервюто), а съществено предизвикателство за всички от сектора. Трябва да се оправим, изискуем го на хората, които ни се доверяват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР