Съвсем скоро 3D система, разработена от Фуджицу, ще помага на

...
Съвсем скоро 3D система, разработена от Фуджицу, ще помага на
Коментари Харесай

Компютрите ще изместят журито в художествената гимнастика

Съвсем скоро 3D система, създадена от " Фуджицу ", ще оказва помощ на съдиите при оценяването в художествената гимнастика. Идеята е обаче в бъдеще компютрите изцяло да изместят журитата в този спорт. Това разкри избраният отново президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе пред Insidethegames.

Технологията към този момент е употребена в няколко надпревари под егидата на FIG. " На този стадий това ще е спомагателна съдийска система. Но може да замести хората в бъдеще. Засега обаче това е на идващ стадий ", разяснява Ватанабе, който е и член на МОК. И добави: " За страдание, за зрителите не е толкоз елементарно да схванат метода за оценяване в гимнастиката. Това би трябвало да бъде усъвършенствано. За тази цел FIG създава компютърната система за оценяване на " Фуджицу ". В новия олимпийски цикъл ще променим системата за оценяване онлайн в художествената гимнастика. Иновацията за FIG планува въвеждането на тази система, която да помогне на публиката да разбере резултатите. Но и ще е в помощ на самите състезатели, които по време на тренировки ще знаят на какво могат да разчитат и на какво не по време на надпреварите. Тази технология има капацитет да способства доста за развиването на гимнастиката. "

Обсъжданата иновация в действителност ще докара до гражданска война в художествената гимнастика, където постоянно оценяването е било в ръцете на жури и непрекъснато има недоволства от субективизъм. По време на олимпийските игри в Токио обаче бе употребен нов устав за оценяване, при който се дава преимущество на компликацията на осъществяването пред неговата непорочност. Това провокира гнева на президента на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, която разгласи, че страната й е ощетена от съдиите. Именно на игрите в Токио ансамбълът на България завоюва за пръв път в историята ни олимпийска купа, изпреварвайки точно петорката на Руския олимпийски комитет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР