Съвременният живот е толкова забързан, че нямаме време за малките

...
Съвременният живот е толкова забързан, че нямаме време за малките
Коментари Харесай

10 начина да избягаме от всичко и да се почувстваме живи

Съвременният живот е толкоз забързан, че нямаме време за дребните неща, които ни носят най-вече наслада - заниманията, разходките, дребните жестове на любов. Нямаме задоволително време да живеем живота си. Движението за „ муден живот “ съществува повече от четвърт век и предизвиква по-здравословен и съразмерен метод на живот, който преодолява този проблем.

Сайтът Bright Side споделя част от препоръките на това придвижване, които дават опция на всеки от нас да забави ритъма и да се почувства жив.

1. Оставайте уединено с природата

Природата е източник на сила, естетика и хубост. Когато хората са в естетика с природата, те не помнят за проблемите си и се научават да слушат сърцето си. Погледайте звездите вечер или изгрева от брега на реката, или птиците, които се реят в небето. Тези моменти ще прибавят смисъл в живота ви по метод, който мъчно може да се изрази с думи.

2. Насладете се на тишината

Имаме голяма потребност на фона на неспирния градски звук, реклами, телефонни позвънявания, даже личните ни разбъркани мисли. Тишината е толкоз необичаен посетител, че сме почнали даже да се боим от нея. Но тя може да ни накара да се почувстваме друго, по-добре и да ни помогне да разберем себе си. Опитайте да поканите тишината в живота си, даже за по няколко минути дневно.

3. Разделяйте работата на равни елементи

Основният миг е да вършиме нещата с неизменност, без значение дали става дума за работа, или домашен задания. Дори когато ви се коства, че имате прекомерно доста работа, фокусирайте се върху една задача и не се разсейвайте с друго, до момента в който не приключите. Не забравяйте почивката. Иначе няма да ви остане време за нищо. Работата би трябвало да носи наслада, а не изцяло да изсмуква времето и силата ви.

4. Правете това, което обичате

Докато четете това, през главата ви може да са почнали да минават мисли за креативна реализация. Всеки има креативен гении, само че не всеки от нас ги вижда и се пробва да ги развие. За да разберете в какво в действителност сте положителни и какво обичате да вършиме, би трябвало имате време да опитате разнообразни неща. Най-различни - изобразяване, градинарство, моделиране, писане на стихове, развъждане на деца... Когато вършиме това, което обичате, не е ли това същинско благополучие.

5. Посещавайте събития, само че го правете умерено

Желанието да разнообразим живота си може да се трансформира в претоварване с усещания. Ако отидете на галерия в събота сутринта, след това на кино, след това на спектакъл и най-после на концерт, всичко се смесва и няма задоволително време, с цел да преживеете в целокупност случилото се. Всяко от тези прекарвания може да ви остави с хрумвания и чувства, които да запълнят целия ви ден и да пробудят вашата лична креативност - в случай че му дадете задоволително време.

6. Общувайте в действителния живот

Няма нищо по-добро от контакта лице в лице. За да се уверите, че той е част от живота ви, би трябвало да положите старания да намалите времето, което прекарвате в връзка по други канали - телефон, чат, мейл и други Една среща с другар може да е доста по-смислена от 100 позвънявания и известия. Обърнете внимание на хората, които обичате, и отделете време, с цел да се видите на четири очи и да споделите тайните си.

7. Оценете усета на храната

Човек може да развие особено отношение към храната, което включва целия развой - от избора, през подготовката, до потреблението. Недейте да се втурвате в първия магазин на път от работа. По-добре заделете време за извършване на покупки, с цел да купите артикули, създадени наоколо, а не пропътували километри, свежи и сезонни, а не замразени или парникови. Бъдете изобретателни в готвенето, пуснете си музика и когато всичко е готово, се насладете на всяка хапка.

8. Съсредоточете се върху релаксацията

Работили сте цяла година и внезапно изскача прелестна опция да обиколите „ пет страни за пет дни “, с визити на всевъзможни музеи и атракции. Но след сходна отмора ви би трябвало още месец да презаредите батериите. Няма потребност да преследвате десетки прекарвания едновременно. Насладете се на всеки миг от почивката си, оставете си време, в което просто да се огледате към себе си, да се запознаете с нови хора и да поддържате връзка. Можете да усетите пълнотата на живота единствено от една разходка по кея или чаша кафе навън.

9. Бъдете леко непредсказуеми

Понякога е добре да си позволиш да бъдеш импровизиран и да не правиш никакви проекти. Просто се оставете на настроението си и оставете резултатите да ви изненадат.

10. Учете се от децата

Имали сме детство - и то на никое място не е отишло. То продължава да живее във всеки от нас. Общувайте с деца, гледайте по какъв начин те си взаимодействат със света и в един миг това ще ви помогне да погледнете през техните очи, без мъчителните житейски уроци и предразсъдъците, които сте развили като възрастни. Децата не бързат за на никое място, те живеят в сегашното и целият смисъл за тях е „ тук и в този момент “. Позволете си от време на време да бъдете дете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР