Съвременните тестови системи могат да открият коронавируса два до три

...
Съвременните тестови системи могат да открият коронавируса два до три
Коментари Харесай

Твърдение от Русия: Има тестове, които хващат коронавируса преди поява на симптоми

Съвременните тестови системи могат да открият ковид два до три дни преди появяването на признаци при човек. Това съобщи професор Михаил Щелканов, който е началник на лабораторията по екология на микроорганизмите в Далечноизточния федерален университет в Русия, съобщи РИА Новости.
" Съвременните тестови системи разрешават надеждно да се разпознава причинителят на заболяването, преди признаците да стартират да се появяват. Два до три дни преди проявата на заболяване те могат да разпознават инфектираните, само че по това време вирусът към момента е дребен и затова опциите за молекулярна диагностика са лимитирани ", изясни Щелканов.
Той означи, че признаците при хората се появяват през първите 14 дни след заразяването с възможност, приближаваща се до 100%, прецизира БГНЕС.
Според думите му, преболедувалите сполучливо построяват имунитет, само че евентуално той е краткотраен, т.е. до няколко години, а не пожизнен. Щелканов е убеден, че е допустимо още това лято в Русия да има ваксина против COVID-19.
Още: " Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР