Съвременните технологични, икономически и социални аспекти на отбраната и сигурността,

...
Съвременните технологични, икономически и социални аспекти на отбраната и сигурността,
Коментари Харесай

Радев обсъди с генерал Филип Лавин съвременните технологии в отбраната

Съвременните софтуерни, стопански и обществени аспекти на защитата и сигурността, както и нуждата от целенасочени вложения в осведомителна и логистична съгласуваност бяха измежду тематиките, които президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев разиска на „ Дондуков “ 2 с висшия командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО военачалник Филип Лавин, който е на посещаване в България, оповестяват от пресслужбата на президента.
 
Обща бе позицията, че най-значимият детайл в системата на защитата и сигурността са хората и наред с увеличението на вложенията в модерни технологии в областта на защитата, е извънредно значимо да бъдат вложени старания и в привличането и мотивацията на младежи в бранша, защото в това отношение се следи отлив освен в България.

Президентът Радев открои смисъла на взаимните учения за придобиването на действителни отбранителни качества, условия  за което основава и многонационалната бойна група на НАТО в страната ни.
 
Постигането на дейно взаимоотношение сред процедурите на НАТО и общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е от основно значение за увеличението на отбранителните качества на страните членки, бе изразената позиция по време на срещата. В рамките на диалога бе откроена нуждата от по-добра съгласуваност сред вложенията, които Европейски Съюз, НАТО и обособените страни влагат в построяването на отбранителни качества и подсигуряват своята сигурност за постигането на оптимален резултат от отделяните за защита средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР