Съвременните методи за лечение на дискова херния изискват оперативна намеса

...
Съвременните методи за лечение на дискова херния изискват оперативна намеса
Коментари Харесай

Нов ефективен метод за лечение на дископатия

Съвременните способи за лекуване на дискова херния изискват оперативна интервенция и не дават 100-процентова гаранция за позитивен резултат. Учени от американския университет " Корнел " оферират нова технология, с която казусът, измъчващ толкоз доста хора по света, може да бъде решен един път вечно.

Прешлените на гръбначния дирек са разграничени от естествени " амортисьори " - дискове, цялостни с желеобразно вещество. При увреждане фиброзният пръстен, в който се намира, се раздира и то изтича гръбначномозъчния канал. Резултатът е прилепяне на спиналните нервни окончания и непоносима болежка.

Традиционното лекуване изисква хирургично унищожаване на повредената част от междупрешленното ядро и зашиване на разкъсването. При този способ дискът се намира в " издуто " положение и не може да обезпечи ефикасна омекотяване. Друг способ взема решение казуса посредством прибавяне на сурогат на ядрото, само че пък при него съществува заплаха от вторично приключване на материала през незатворения отвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР