Съвременните хора на изкуството у нас не останаха равнодушни на

...
Съвременните хора на изкуството у нас не останаха равнодушни на
Коментари Харесай

Български актьори казаха: „Не на войната“

Съвременните хора на изкуството у нас не останаха равнодушни на фона на войната в Украйна и самоуверено ни подсетиха, че е дълг на всеки да изрази позиция тогава, когато жестокостта и неналичието на човещина се пробват да си присвоят забележителна част от платното на света.

Актьорите Стефания Кочева, Александра Сърчаджиева, Боян Арсов, Васил Витанов, Рада Кайрякова и Маргарита Хлебарова демонстрираха съпричастност, като разпънаха транспарант " Не на войната " в края на своя театър в Сатиричния спектакъл.

Съюзът на българските кино дейци, ръководен от режисьора Милко Лазаров, пусна послание, което подлага на критика военната експанзия на Путин.

" Осъждаме грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението посредством военна намеса върху териториалната целокупност на Украйна. Изразяваме своята взаимност с кинематографистите от Украйна и украинския народ след съветската инвазия и изрично заставаме зад правото на всеки народ на самоопределяне и бъдеще ", се споделя в писмото. " Подкрепяме нашите сътрудници и другари в Украйна, както и филмовите дейци от Русия и Беларус, които макар заплахата за личната си сигурност, се опълчват на спора ".

В поддръжка се оповестиха и над 80 художници, музиканти, куратори, илюстратори, фотографи, артисти, писатели, танцьори и други, множеството от които са от групата на така наречен " свободни актьори " (нещатни).

" Наричаме убийствата на почтени украински дами, мъже и деца закононарушение против човечеството. Смятаме, че това е освен война против една суверенна страна, а против човечността и цивилизацията такава, каквато я познаваме...Заставаме с имената си против войната и в поддръжка на потиснатите. "

 

Само преди седмица моите другари в Украйна рисуваха акварели, илюстрации, правеха филми, пееха, участваха в театрални...
Posted by Theodore Ushev on Sunday, February 27, 2022
А ние сме сигурни, че гласът на хората в изкуството е задоволително силен посланието им ще доближи до света, с цел да го накара да се замисли.
 Наградите SAG 2022: Най-добрите тоалети

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР