Съвпадащи виждания по редица основни теми като удължаването на държавния

...
Съвпадащи виждания по редица основни теми като удължаването на държавния
Коментари Харесай

ГЕРБ и Възраждане си стиснаха ръцете по редица политики като бюджет и енергетика

Съвпадащи визии по редица съществени тематики като удължаването на държавния бюджет за настоящата 2022 и през началото на идната 2023, както и удължаването на живота на топло-електрическите централи, показаха ГЕРБ и " Възраждане ". Двете партии организираха среща в зала " Изток " в Народното събрание по самодейност на партията на Борисов.

" Един от най-важните закони, който ще разгледаме, е този за удължение на държавния бюджет. Всички си даваме сметка, че решенията, които би трябвало да вземем във връзка с него, ще обиден всички български жители без значение гласоподаватели на коя политическа партия са те. Но по едно и също време с това не трябва да чакаме, че популизмът няма да вземе връх в едни бъдещи диспути ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Безспорно е, че би трябвало да има невисок бюджетен недостиг. Ако всички партии вършат политически обещания и единствено дават, дават държавни пари с цел да привлекат гласоподаватели, това няма да го реализиран ", съгласи се от своя страна Петър Петров от " Възраждане ", изразявайки и поддръжката на групата си за удължение на настоящия бюджет, а не основаване на нов.

Народният представител изрази и подготвеност за диалогичност: " Ние постоянно сме се отзовавали на срещи и предложения от другите парламентарните групи по значими и основни тематики за българското общество. Така се отзовахме и на диалозите за избор на съмнение в предния парламент против метода на ръководство, който се видя, че не е верен и в интерес на българските жители. Ние сме в позиция да обсъждаме и да търсим консенсус по редица значими решения. "

И в бранш " енергетика ", става известно, двете партии имат единодушие.

" Имаме доста сходни възгледи и ги изразихме през вчерашния ден на срещата с Европейска комисия, на която стана ясно, че е стихотворец ангажимент от държавното управление на смяната да бъдат затворени 40% на ТЕЦ-овете в България до 2026 година, както и да се пробват да го маскират това ", съобщи енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев.

" Това не е просто кон за кокошка, това е национално изменничество ", изострен бе още той.

" Ние сме срещу този план, срещу този проект, това затваряне ", съгласи се с Добрев Петров.

Други значими тематики, по която двете партии реализираха единодушие, бяха и потребността от ограничения за намаление на цената на горивата, попълването на парламентарната квота във Висш съдебен съвет и Конституционния съд, ограничения в опазването на здравето, в обществената сфера и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР