Съвместното предприятие на „Атоменергомаш“ и General Electric – „Турбинни технологии

...
Съвместното предприятие на „Атоменергомаш“ и General Electric – „Турбинни технологии
Коментари Харесай

Първото оборудване за машинната зала на АЕЦ „Аккую“ потегли към Турция

Съвместното дружество на „ Атоменергомаш “ и General Electric – „ Турбинни технологии ААЕМ “ ООД, приключи производството на детайлите за вграждане в кондензатора на турската АЕЦ „ Аккую “.

Оборудването, създадено в съветския машиностроителен цех „ ЗиО-Подолск “, потегли към Турция. Това е първата пратка за инсталирането на парната турбина в машинната зала на новоизграждащата се атомна електроцентрала в Турция. Изпратеното съоръжение се състои от над 20 неповторими елементи, като общият им брой е над 700, а общото тегло - към 17,5 т.

По контракт, сдружението и машиносторителният цех „ ЗиО-Подолск “ би трябвало да проектират и произведат за машинната зала на АЕЦ „ Аккую “ още кондензатори, обезвъздушители, сепаратори-нагреватели и нагреватели на ниско и високо налягане. В обсега на активност на експертите на „ Турбинни технологии ААЕМ “ влизат калкулации на здравина, 3D моделиране, издаване на планова документи за механически план, както и полеви надзор на производството, съобщи Atominfo.ru.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР