Съвместно прочуване на CBS News и YouGov показва, че републиканците

...
Съвместно прочуване на CBS News и YouGov показва, че републиканците
Коментари Харесай

Проучване дава преднина на републиканците в междинните избори в САЩ

Съвместно прочуване на CBS News и YouGov демонстрира, че републиканците ще завоюват болшинство в Камарата на представителите в Съединени американски щати на идните междинни избори в страната, въпреки и преднината им пред демократите да понижава, написа американското онлайн издание " Хил "

Според допитването на CBS News и YouGov републиканците ще завоюват 223 места в Камарата на представителите на Съединени американски щати, където сега демократите имат 221 места при нужни 218 за болшинство. Тази прогноза обаче демонстрира спад за поддръжката на републиканците, като през август прогнозата бе за продобиване на 226 места от консервативната партия, а през юли – 230.

Партията на настоящия президент нормално губи места на междинните избори. Отдавна се предвижда, че републиканците ще поемат още веднъж контрола над Камарата на представителите, като тези упования се ускориха, откакто инфлацията в Съединени американски щати се увеличи до 40-годишен връх и рейтингът на утвърждение на президента Байдън падна.

Но в този момент демократите се надяват, че ще съумеят да погром през ноември, измествайки фокуса към поредност от законодателни победи и решението на Върховния съд да анулира федералната отбрана на абортите през юни.

Според анкетата на CBS News точно решението на Върховния съд оказва помощ на възможностите на демократите. Четиридесет и един % от интервюираните споделят, че дамите ще имат по-малко права и свободи, в случай че републиканците управляват Конгреса. Само 18% са на мнение, че дамите ще имат повече права и свободи при сходен сюжети.

Проучването откри също, че 71% от интервюираните дами споделят, че биха подкрепили претендент от едната от двете партии единствено в случай че той споделя тяхното персонално мнение за абортите. Значително по-малко дами са толкоз безапелационни по въпроси свързани с стопанска система и имиграция – две горещи тематики, от които републиканците се надяват да се възползват по време на акцията.

Последният модел на CBS News е в сходство с този други анализатори, които като цяло допускат, че позицията на демократите се е подобрила през последните месеци.

Моделът на FiveThirtyEight от неделя демонстрира, че вероятността републиканците да завоюват болшинството в Камарата е 68%. В дните преди решението на Върховния съд за абортите този % бе съвсем 90.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР