Съвместният изследователски център (СИЦ) ще си сътрудничи с властите в

...
Съвместният изследователски център (СИЦ) ще си сътрудничи с властите в
Коментари Харесай

Съвместният изследователски център засилва научното сътрудничество със София


Съвместният проучвателен център (СИЦ) ще си сътрудничи с управляващите в София в региона на климата, качеството на въздуха, околната среда, превоза, енергийната непълнота и успеваемост, отбраната и сигурността на обществените места, специализацията в интелигентни технологии, цифровата промяна и киберсигурността. Специално внимание ще бъде отделено на градовете, включително изобретателните градове и бъдещето на градовете. Това стана ясно по време на подписването на меморандум за съгласие сред кмета на София Йорданка Фандъкова и Чарлина Вичева, заместник-генерален шеф на Съвместния проучвателен център.

Това съдействие се основава на сполучлива поредност от към този момент съществуващи обмени в разнообразни области, в това число цифрова промяна, културни и изобретателни градове и качество на въздуха. Партньорите ще провеждат дружно интернационална конференция на локалните управляващи по отношение на качеството на въздуха „ SOFAIR2 “, която ще се организира на 12 април 2019г.

В годината на избори за Европейски парламент, меморандумът демонстрира по какъв начин Европейски Съюз и националните, районните и локалните управляващи на държавите-членки могат да работят дружно за възстановяване на живота на жителите.

Церемонията по сключване се състоя по време на откриването на иновационния лагер, проведен от община София в границите на пилотния план „ Науката среща Парламента – Науката среща Регионите “. Целта на уредниците на този лагер за нововъведения е да се измислят новаторски, ексцентрични решения за главните публични провокации в града: енергийна непълнота, резистентен превоз и подвижност, обществени резултати от нововъведенията. Лагерът за нововъведения е предприемачески развой на разкриване, изискващ по-висока степен на ангажираност и взаимоотношение от участниците, в сравнение с при обичайна конференция. Методологията е създадена от СИЦ в тясно съдействие с Комитета на районите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР