Съвместни мерки за предотвратяване на евентуални фалшификации на сертификатите за

...
Съвместни мерки за предотвратяване на евентуални фалшификации на сертификатите за
Коментари Харесай

Засилват контрола на сертификатите за ваксиниране

Съвместни ограничения за попречване на възможни фалшификации на документите за имунизиране бяха набелязани на среща сред министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Постъпващите и обобщавани в РЗИ данни за поставените ваксини и издадените документи ще се проучват от здравните инспектори. При подозрения за злоупотреби, сигналите навреме ще се подават на структурите на Министерство на вътрешните работи за инспекция.
Идеята е този механизъм да се ползва на национално равнище, показват от вътрешното министерство и допълват, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е разпоредил на всички ОДМВР в страната да завишат контрола.
По време на срещата е била разисквана и активността на взаимните екипи за систематичен надзор на спазването на противоепидемичните ограничения, разпоредени от министъра на опазването на здравето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР