Съвместни екипи между МВР, ДАНС и прокуратурата да работят в

...
Съвместни екипи между МВР, ДАНС и прокуратурата да работят в
Коментари Харесай

Гешев иска да работи с МВР и ДАНС срещу престъпността

Съвместни екипи сред Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата да работят в битката с престъпността предложи основният прокурор Иван Гешев. Обвинител №1 е изпратил писма до служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и до ръководителя на Държавна организация ”Национална сигурност ” (ДАНС) Пламен Тончев.
 
Протегната ръка на Гешев към Министерство на вътрешните работи идва след престрелки и взаимни обвинявания сред двете институции. По случая “Семерджиев ”, да вземем за пример, прокуратурата и силовото министерство си размениха взаимни обвинявания. 

 Идеята на основния прокурор е взаимните екипи да правят първичен разбор, а след това и непрекъснат мониторинг на наличните данни за шест категории закононарушения – проведена престъпност, корупция по " високите етажи " на властта, стандартна (битова) престъпност, трафик и разпространяване на опиати, телефонни и интернет измами, незаконна миграция.

Главният прокурор Иван Гешев се срещна със фамилията на 22-годишното момиче от Шумен, което беше умря откакто беше прегазено от джип в града.

" Прокуратурата ще направи вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост. Това не може да продължава по този начин – да убиват децата ни по улиците. Бащата на убитото момиче съобщи, че ще е удовлетворен, в случай че с дейностите които се подхващат около случилото се, бъде избавен различен живот ", сподели Гешев.
Той ще беседва през днешния ден с жители на Шумен по отношение на растежа на битовата престъпност, увеличаващото се разпространяване на опиати измежду младежите, както и поради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни катастрофи, породени в резултат на жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Инициативата за срещата е на Граждански предприемчив комитет „ Справедливост “ и е във връзка публичното неодобрение в Шумен, подбудено от тежката злополука на 28 септември, при която почина 22-годишната Светломира Станчева. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест беше подложен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвинен за причиняването на тежкото пътно произшествие. Веднага след злополуката гимназистът бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като тестът за опиати е отчела позитивен резултат.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР