Съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция е

...
Съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция е
Коментари Харесай

Разкрита е организирана престъпна група, извършвала каналджийска дейност

Съвместна профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на противозаконната миграция е извършена тази заран. Действията са осъществени от чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и Държавна организация „ Национална сигурност “ под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура.

В хода на интервенцията на територията на град София, област София и област Монтана са осъществени 13 претърсвания и изземвания с авансово позволение от съда и 4 претърсвания и изземвания в изискванията на необходимост. Иззети са голям брой материални доказателства – мобилни телефони, SIM карти, документи, в това число такива, за които присъстващ при претърсванията специалист е счел, че са неистинен, портативни компютри и други

За 24 часа по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани 10 лица, от които СГП притегли като обвинени четирима мъже – двама иракчани и двама българи. И четиримата са осъждани. Според наблюдаващия прокурор събраните в хода на следствието доказателства са задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че за времето от 31.05.2021 година до 20.10.2022 година четиримата обвинени са взели участие в проведена незаконна група, формирана да прави в страната закононарушения, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години – закононарушения по член 280 и член 281 от Наказателен кодекс. Групата е основана с користна цел – да извлича облаги от превеждането на обособени лица или групи от хора, които не са български жители, през границата на страната, без позволение на надлежните органи на властта, както и от незаконното подкрепяне на чужденци да обитават или минават в страната в нарушаване на закона.

Наблюдаващият прокурор постанови обвинените да бъдат арестувани за период до 72 часа. Предстои СГП да внесе претенции в Софийския градски съд за взимане по отношение на обвинените на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР