Съвместна операция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата

...
Съвместна операция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата
Коментари Харесай

В Смолян разкри най-голямата наркоплантация за марихуана в региона.

Съвместна интервенция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана до момента в района. На повърхност от един декар на доста труднодостъпно място над девинското село Осиково проверяващите откриват цяла фабрика за произвеждане на дрога, оповестява Българска национална телевизия.

На брифинг по случая през днешния ден окръжният прокурор на Смолян Недко Симов съобщи, че се касае за тежко съзнателно
закононарушение, обвързвано със засяване, развъждане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Окръжна прокуратура–Смолян упражнява управление и контрол по досъдебното произвеждане. Разследващите са направили оглед на мястото, където са били засети и отглеждани растенията. При огледа са открити и
конфискувани 17 кг и 600 гр суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения. В рамките на едно денонощие са
осъществени голям брой дейности по следствието, в това число претърсвания и изземвания в жилища и един автомобил.

Извършен е и обиск на едно лице. При тези претърсванията и обиска са конфискувани портативни компютри, телефони и наркотично вещество, друго от това което е намерено на мястото при огледа. Протоколите от претърсванията и изземвания са предоставени пред Окръжен съд – Смолян и са утвърдени. Престои осъществяването на още доста дейности по следствието. Ще бъдат назначени няколко експертизи.

" За връзка с производството на канабиса, което е ставало много интензивно, все още има обвинени три лица от гр. Пловдив, които са на възраст 46 години, 47 години и 55 години. Двама от тях бяха арестувани за период от 24 часа, третият се търси от органите на Министерство на вътрешните работи ", уточни зам.-директорът на ОДМВР-Смолян комисар Костадин Бундов.

Той съобщи, че сигурно се касае за целенасочена активност, а не за диворастящи растения. Канабисът бил торен, поливан, сушен и дробен, а продукта бил с доста положително качество. За случая е получен сигнал и доста бързо се е работило по горещи следи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР