Съвместна ежегодна среща - отчет за 2017 година проведе вчера

...
Съвместна ежегодна среща - отчет за 2017 година проведе вчера
Коментари Харесай

Кметът на район Северен проведе среща с граждани и полицаи

Съвместна годишна среща - доклад за 2017 година организира през вчерашния ден администрацията на регион „ Северен” със чиновници на Трето районно ръководство –Пловдив.
На срещата участваха кмета на регион „ Северен” инж. Ральо Ралев, заместниците му, чиновници на администрацията и жители.

Отчет за активността на чиновниците от Трето районно управление (на МВР) Пловдив показа За шеф охранителна полиция Костов.
Район „ Северен” е разграничен на 8 подрайона, а от март месец към този момент се дели на 9 с включването на новата приемна в кв. ”Тодор Каблешков”, като за всеки подрайон дава отговор контрольор.
Ефективно работи системата за видеонаблюдение в „ Северен”, като това се отразява доста добре върху борбата с престъпността.

Целите, които си слагат чиновниците на реда са: ефикасна работа за противопоставяне на престъпността, включваща и осведомителна борба - разпределяне на брошури на възрастни хора за предварителна защита с по този начин наречените телефонни измамници; взаимоотношение с държавни органи за бърза реакция и отреагиране при проблем - доста положително при работата им с локалната власт - кметът и екипът му; административно обслужване на гражданите; надзор върху издаването на разрешителните за носене, приложимост и предпазване на оръжие, които през миналата година внезапно са намалели.
Новото от тази година е, че чиновниците на охранителна полиция след извършено образование и взет изпит имат пълномощия да взимат отношение и да работят в бранш пътна полиция.

Сформират се екипи и доста по-успешно е изчистването на булевардите от паркирали коли.
Много добра съгласуваност на чиновниците на Трето районно управление (на МВР) Пловдив с администрацията през миналата година се следи и при унищожаване на противозаконни постройки на територията на региона.
През 2017 година са отработени 6000 преписки в районното ръководство, като се следи растеж с 10%, само че и нарастването на хванати извършители на закона също е с 10%., 600 са записаните закононарушения в региона.

Пътно - транспортните катастрофи са намалели на територията на регион „ Северен” – за 2017 год. те са 77 на брой, с 3-ма починали и 90 ранени.
Гражданите, присъстващи на срещата осведомиха присъстващите за каране с превишена скорост на коли в избрани пресечки, както и желанието им да се слагат повдигнати пешеходни пътеки на тези места, за което ще се вземат съответни ограничения.

Началникът на охранителна полиция Костов благодари на кмета на региона инж. Ралев и екипът му за съдействието, което им оказват с финансова, логистична и експедитивна поддръжка във връзка с обслужването на жителите в региона.
Кметът на „ Северен” инж. Ралев моли жителите да бъдат по-активни и при всяка видяна неправда да алармират на телефон 112, с цел да бъдат предотвратени възможни закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР